În cea de-a doua ediție a noul sezonul Masterchef România, Ionela Grigore a venit cu mai multe propuneri culinare: chiftele din mezeluri, șnițel din parizer, chec aperitiv și sos de roșii coapte și ardei copt. Regăsiți mai jos ingredientele și modul de preparare.
Chec aperitiv. Se bat ouăle spumă cu sare și piper. Se toacă bacon și kaizer, apoi se călesc in tigaie. Se taie mărunt ceapa verde, ardeiul gras, măslinele, pătrunjelul. Apoi se încorporează cu ouăle bătute. Se pune făină și se amestecă. Se răstoarnă compoziția în formă de chec tapetată cu hârtie de copt. Deasupra se presară susan de decor.
Chiftele din mezeluri. Bacon și kaizer date prin mașina de tocat cu ceapă, usturoi și verdeață. Se pune ou și făină și se amestecă. Se formează biluțe de chiftele și se prăjesc.
Șnițel din parizer. Parizer tăiat feliuțe. Ou bătut cu făină, oregano, usturoi uscat, sare, piper. Parizerul se da prin aluatul obținut și se prăjește la foc mic.
Sos. Ardeiul gras și roșii se pun pe grătar la copt. Apoi se decojesc și se blendeaza cu unt, oregano, usturoi.