În cea de-a doua ediție a noul sezonul Masterchef România, Danilo Lusito a gătit pentru chefi orechiette cu sos de anghinare. Regăsiți mai jos ingredientele și modul de preparare.
Prima dată, am preparat un "soffritto" de morcov, ceapă, usturoi și țelină apio, cu ulei de măsline, și am pus la călit
Între timp, am preparat anghinarele, frunzele, le-am pus deoparte să pregatesc o supă care am folosit după.
Inimile le-am pus în tigaie, unde pusesem "soffritto" sau o frunză de dafin, sare și piper.
Ulterior, într-o tigaie, am pus și pancetta la rumenit și m-am apucat de orechiette de casă: am pus făină de grâu dur remacinată cu apă călduță și sare si sare și le-am lucrat până s-a format o cocă elastică și rezistentă.
Când anghinarele au fost făcute, le-am scos frunzele de dafin, am dat la blender și am folosit supa ca să reglez consistența cremei.