În cea de-a doua ediție a noul sezonul Masterchef România, Alessandro Lusito și-a propus să cucerească cheffi cu lasagna din crespelle cu fistic și mortadella. Regăsiți mai jos ingredientele și modul de preparare.
Am pregătit aluatul de crespelle cu ou făină si lapte și am lăsat să odihnească . Am blenduit fistic cu busuioc, un vârf de usturoi și ulei de măsline pentru a realiza un pesto de fistic.
Am realizat sos bechamel și ulterior am adăugat cremă de fistic și puțin pesto de fistic.
Am lăsat la scurs burrata într-o sită, am tocat mărunt mortadella și am tras-o la tigaie câteva secunde.
Am realizat crepelle la tigaie cu aluatul pe care am pregătit și le-am tăiat cu o formă circulată
Ulterior, am așezat în straturi crespelle, burrata tocată și scursă, mortadella și beschamel.
Am repetat operațiunea de 3 ori și deasupra am așezat în crespelle cu un strat de beschamel.
Am tras o cupă de parmezan la tigaie, iar după ce s-a făcut crustă, pe care am îndoit-o și așezat-o pe lasagna la jumătate
Am decorat farfurie cu pesto de fistic, crumble de fistic, busuioc și câteva microplante.