În cea de-a doua ediție a noul sezonul Masterchef România, Loredana Ciocoi a venit în fața chefilor cu sushi. Regăsiți mai jos ingredientele și modul de preparare.
1. Mai întâi ne ocupăm de orez, pe care îl spălăm în 4-5 ape, sub jet de apă rece. Îl punem apoi într-o cratiță cu apă. Punem orezul la fiert circa 20 minute sau până orezul e fiert și tot lichidul este absorbit. Până se răcește orezul, facem restul pregătirilor: tăiem morcovul, castravetele, mango, avocado etc fâșii foarte subțiri, foaie de nori
2. După ce lăsăm să se răcească un pic orezul, îl amestecăm cu oțet de orez , sare, zahăr după gust
3. Punem la călit creveți circa 5-10 min cu puțin ulei sau unt
4. Așezăm nori pe covorașul de bambus, punem orezul și umplutura dorită: legumele, creveți,un strat subțire de brânză topită. Punem apoi un strat subțire de wasabi, în umplutură sau pe farfurie
5 După ce e bine rulat și ne asigurăm că orezul sta la locul lui, dăm rulourile prin susan sau prin floricele,prin ce vreti. Se pot servi simple sau cu sos de soia.