Masterchef 2024, 7 octombrie. Raluca Moisa - Hrenzele cu cremă de brânzeturi, cherry și ulei de ceapă verde
Publicat
În cea de-a doua ediție a noul sezonul Masterchef România, Iuliana Dup a pregătit tiramisu cu fistic.
Separ ouăle și mixez gălbenușurile cu zahăr pudră/ normal până își dublează volumul și devin deschise la culoare. Adaug galbenușurile în brânză mascarpone și mixez până la omogenizare. Încorporez crema de fistic și omogenizez. Bat albușurile cu un praf de sare până se formează vârfuri moi.
Adăug în compoziție și amestec totul ușor pentru a păstra aerul.
La baza paharului pun fistic mărunțit, după care înmoi rapid pișcoturile în cafea și le aranjez în formă de spirală pe peretele paharului.
Adaug un strat generos de cremă peste pun bucăți de pișcoturi, iar încă un strat de cremă și tot așa până umplu paharul.