• Emisiuni
  • MasterChef
  • Masterchef 2024, 16 septembrie. George Neagu, somelier de trabucuri, ivovație de gusturi la MasterChef 2024! Reacția lui Chef Sorin Bontea: „Eu m-am lăsat de fumat! Care e rolul trabucului?”

Masterchef 2024, 16 septembrie. George Neagu, somelier de trabucuri, ivovație de gusturi la MasterChef 2024! Reacția lui Chef Sorin Bontea: „Eu m-am lăsat de fumat! Care e rolul trabucului?”

George Neagu este pasionat de whisky și trabucuri, iar de-a lungul vieții sale și-a dedicat mult timp pentru a învăța cât mai multe despre acestea și să ajungă un adevărat somelier al acestui domeniu. Totuși, astăzi a venit la Masterchef pentru a demonstra că are talent inclusiv la gătit!

George Neagu a venit la Masterchef cu gândul că îi va convinge pe Chefi că aromele sale ajung la un alt nivel! Acesta a încercat să combine gusturile unui whisky fin cu cele ale unei prăjituri gustoase și să obțină un șorț care îl trimite în etapa următoare.

Primul care a gustat din preparatul lui George a fost Chef Sorin Bontea, care atunci când a văzut trabucul așezat lângă farfurie, a simțit nevoia să facă o mențiune:

„Eu m-am lăsat de fumat de câteva luni de zile. Practic, ai doar un lava cake. Care este rolul trabucului?”, a întrebat Chef Sorin Bontea.

Concurentul i-a explicat atunci că trabucul trebuie doar mirosit, deoarece aromele sunt aceleași cu cele regăsite în farfurie.


DĂ CLICK PE POZA DE MAI JOS ȘI GĂTEȘTE ȘI TU ÎN STILUL LUI GEORGE NEAGU! AI REȚETA DE LAVA CAKE, ÎN DETALIU, CU INGREDIENTE, MOD DE PREPARARE ȘI VALORI NUTRIȚIONALE

„Știi ce mi se pare interesant? Există somelier de apă plată, de apă minerală... eu mi-am dat seama ascultându-te pe tine, de o treabă: somelierul, înainte să știe multe lucruri despre produsul pe care îl vinde, trebuie să știe să îți facă poftă. Asta înseamnă că trebuie să ai vrăjeală bună. Eu personal consider că treaba somelierului este să te vrăjească, să te bage într-o poveste.. Asta ai reușit! Tehnic, rețeta pe care tu ne-ai prezentat-o, este ceva ce poate să facă și un copil de clasa a doua. Prin vrăjeală, ai reușit să îmi induci în creier, un gust pe care în mod normal nu l-aș găsi acolo”, a spus Chef Florin Dumitrescu.

VEZI VERDICTUL CHEFILOR ÎN VIDEOCLIPUL DE MAI SUS

EMISIUNEA INTEGRALĂ e disponibilă PE VOYO. URMĂTORUL EPISOD ESTE ÎN AVANS PE VOYO.

Gallery

Cine este George Neagu, somelierul în trabucuri de la MasterChef România 2024

Născut în București, amintirile lui din copilărie sunt strâns legate de ghiveciul de legume al mamei și tortul de ciocolată pe care îl pregătea cu drag. La 30 de ani, a convins-o să îi facă din nou tortul de ziua lui, doar pentru a retrăi acele momente. Însă, de la bunica lui a ”luat” gustul pentru mâncare.

Este pasionat de whiskey și trabucuri, o pasiune care a început cu dorința de a imita oamenii pe care îi admira pentru stilul lor rafinat. A început să descopere lumea acestor produse dincolo de imaginea de lux și bogăție. A devenit somelier de trabucuri și specialist în whiskey-uri speciale, după ce s-a documentat temeinic și a urmat cursuri online în acest domeniu. Pentru whiskey, a obținut o acreditare de la o școală din Scoția, singura instituție care oferă o astfel de certificare. De asemenea, a studiat trabucurile la o instituție din SUA și urmează acum cursuri online la școala din Havana.

Pe lângă aceste pasiuni, a practicat sporturi de contact timp de mulți ani, iar din când în când, se mai antrenează la sala de box și kickboxing. Este o persoană optimistă și pozitivă, întotdeauna vede partea plină a paharului.

Pe plan personal, George este și a fost un sprijin pentru soția lui, mai ales atunci când aceasta a fost nevoită să stea la pat timp de 7 luni din cauza sarcinii dificile. În acel moment, el a devenit stâlpul familiei, îngrijindu-se de tot: a fost asistentul ei devotat, făcându-i 133 de injecții pentru a-i susține sarcina, o experiență care l-a scos total din zona de confort.

În prezent, are un fiu de 11 luni, Zian, pe care îl consideră deosebit de inteligent pentru vârsta lui, surprinzându-l prin cât de mult înțelege. Acesta iubește muzica, iar tatăl său vede în el o mare perspicacitate.

Share

Citește și

Ultimele articole

Top citite

Cele mai recente videoclipuri din emisiune MasterChef

Articole pentru emisiune MasterChef

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni