• Emisiuni
  • MasterChef
  • Masterchef 2024, 16 septembrie. Situație fără precedent! Sami Raisour, întors de Chef Florin Dumitrescu înapoi acasă, la Ploiești! Motivul pentru care a primit o nouă șansă: „Fugi, că ai treabă!”

Masterchef 2024, 16 septembrie. Situație fără precedent! Sami Raisour, întors de Chef Florin Dumitrescu înapoi acasă, la Ploiești! Motivul pentru care a primit o nouă șansă: „Fugi, că ai treabă!”

Sami Raisour a venit la MasterChef cu zâmbetul pe buze, știind că are talent și că poate să îi convingă pe cei trei Chefi că întrunește toate calitățile pentru a primi un șorț. Iată cum s-a descurcat!

Încrezător din fire, Sami Raisour a povestit câteva detalii despre viața lui personală, menționând că gătitul este o pasiune moștenită de la unchiul său. Acesta a învățat de-a lungul timpului cum să îmbine gusturile bucătăriei românești cu cele ale bucătăriei arăbești și să obțină cea mai bună farfurie.

„Am venit la MasterChef deoarece îmi doresc să devin al doilea cel mai mare bucătar din Calea Lactee, după Chef Scărlătescu”, a spus tânărul înainte de a se întâlni cu cei trei chefi bucătari.

Ajuns în fața celor trei chefi, acesta a povestit câteva lucuri despre trecutul său, punând accentul pe faptul că multe dintre rudele tatălui său s-au stins din viață în Siria, din cauza războiului. Acest moment i-a emoționat pe Chefi, care au empatizat cu trăirile lui Sami.

Ulterior, concurentul a finalizat preparatul său: cotlet de berbecuț cu salsa și i-a invitat pe cei trei chefi să vină să îl deguste.

DĂ CLICK PE POZA DE MAI JOS ȘI GĂTEȘTE ȘI TU ÎN STILUL LUI SAMI RAISOUR! AI REȚETA DE COTLET DE BERBECUȚ, ÎN DETALIU, CU INGREDIENTE, MOD DE PREPARARE ȘI VALORI NUTRIȚIONALE

Primul a fost Chef Sorin Bontea, care i-a adus și o remarcă concurentului:

„E marinat în vreun fel? Deci e doar carne cu sare și piper. Am mai mâncat... Salsa de năut?”, a spus Bontea.

Chef Florin Dumitrescu a fost, mai degrabă, interesat de side dish-urile gătite de Sami și nu de cotletul în sine. La fel a procedat și Chef Cătălin Scărlătescu, care nu a fost mulțumit de preparatul concurentului:

„De la mine ai un ditamai NU pentru că nici măcar carnea... Atâta poveste mi-ai făcut la pastramă, dar acele cotlete sunt doar niște cotlete puse în tigaie. Dacă nu sunt condimentate de tine, ce mai cauți aici? Nu aveți nicio pastramă, că dacă aveai, veneai cu ea aici. În farfuria ta, nu are gust decât năutul, restul e o chestie banală”, a spus chef Scărlătescu.

Deși decizia a fost în mâinile lui chef Florin Dumitrescu, acesta a decis să îi mai dea o șansă lui Sami și să îl lase să gătească o pastramă, pentru a-l convinge că merită cu adevărat șorțul MasterChef.

VEZI MOMENTUL COMPLET ÎN VIDEOCLIPUL DE MAI SUS

EMISIUNEA INTEGRALĂ e disponibilă PE VOYO. URMĂTORUL EPISOD ESTE ÎN AVANS PE VOYO.

Gallery

Cine este Sami Raisour de la MasterChef România 2024

Sami locuiește în Ploiești și provine dintr-o familie mixtă – tatăl său este sirian, iar mama româncă. Această combinație culturală l-a marcat profund, iar Sami iubește faptul că poate face parte din ambele lumi, respectând în mod egal tradițiile și valorile fiecăreia. Deși a petrecut majoritatea verilor în România, a avut ocazia să stea și câteva luni în Siria, la bunicii săi, experiențe de care își amintește cu drag.

Povestea tatălui său este deosebită – acesta a venit în România pentru a evita războiul și aici s-a căsătorit cu mama lui Sami. Deși el este ortodox, a ținut Ramadanul împreună cu tatăl său și au făcut rugăciunile împreună, demonstrând respectul și deschiderea sa față de ambele culturi.

Copilăria lui Sami a fost una frumoasă, plină de amintiri prețioase. Verile petrecute în grădina bunicilor din România, alături de sora sa, contrastează cu cele trăite în Siria, alături de ceilalți trei veri. Unul dintre cele mai dragi momente pentru el rămâne gustul inconfundabil al preparatelor făcute de bunica lui în timpul Ramadanului, precum Maklubhe – un preparat pe care, spune el, nu îl poate recrea în România cu același gust.

De mic, Sami a fost activ, practicând karate de performanță de la vârsta de 6 până la 13 ani. În viața lui, tatăl a jucat mereu un rol esențial, fiind modelul său principal și cel care l-a îndrumat să evolueze în toate aspectele, în special în cel financiar. Sami a încercat mai multe afaceri, iar acum gestionează o carmangerie în curtea părinților săi. Cultura siriană l-a influențat semnificativ în ceea ce privește gusturile culinare, mai ales când vine vorba de condimente și dulciuri.

În plan sentimental, Sami este căsătorit cu o româncă, asemenea tatălui său, și împreună au un băiețel de aproape trei ani. Deși își dorește să petreacă mai mult timp cu el, momentan nu reușește din cauza programului încărcat.

Sami este încântat de ideea de a participa la MasterChef și, mai ales, de oportunitatea de a-l întâlni pe Chef Cătălin Scărlătescu, pe care îl admiră foarte mult. Este bucuros că cei trei chefi au revenit în competiție și așteaptă cu nerăbdare să îi întâlnească și să le arate abilitățile sale culinare.

Share

Citește și

Ultimele articole

Top citite

Cele mai recente videoclipuri din emisiune MasterChef

Articole pentru emisiune MasterChef

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni