Pentru prima ediție a noului sezon Masterchef, Sorin Mitrea a pregătit o supă exotică. Regăsiți, mai jos, ingredientele necesare și modul de preparare.
Se curata crevetii si din carcasele lor se face un stock de supa (ca si cand ai face o supa de peste)-se pun carcasele la fiert in cca 1l de apa se adauga sare o ceapa taiata in patru un morcov si o lingura de pasta de tomate. Dupa ce au dat un clocot, se scurge si pastram lichidul.
Separat intr-o tigaie se soteaza in ulei de susan: lemongrassul taiat pe lung cu ghimbirul si jumatate de ceapa taiata foarte marunt, se soteaza bine vreo 2 minute, se adauga o lingurita de curry si se amesteca bine; incepem sa turnam stock ul de peste (in care au fiert carcasele) se adauga ciupercile shitake feliate si se lasa 10-15 min sa fiarba. Se adauga o lingura mare de sos de peste si o lingurita de zahar brun.
Dupa ce au fiert bine, se adauga laptele de cocos si se amesteca bine. La nevoie se mai adauga sos de pește cu 2 min inainte de a opri focul se adauga crevetii si coriandru fresh.