ß
Cristina Frangopol a gătit, în prima ediție a noului sezon Masterchef, bisque de creveți. Regăsiți, mai jos, ingredientele necesare și modul de preparare.
Am pregătit aluatul pentru paste – am omogenizat făina, 2 ouă, cerneala de sepie si sare, și am frământat până când aluatul a devenit matăsos; l-am învelit in folie, pentru a se relaxa la frigider 20 de minute. Am întins cu mașina pentru paste fâșii lungi și fine de aluat, din care am decupat cu o forma rotunda de patiserie, discurile pentru ravioli. În mijlocul fiecărui disc de paste am pu un glob de cremă de ricotta aromatizata, cam cât o nucă mitică. Am uns cu puțină apă toate marginile pătratelor, pentru o sigilare perfectă, și le-am pliat, pentru a obține ravioli. Am dat în clocot o oală de apă cu sare, si am fiert pastele până când au plutit frumos la suprafață, cam 2 minute; pastele proaspete au nevoie de un timp de fierbere mult mai mic decât cele uscate.
Pentru bisque, am calit foarte bine in ulei de masline, la foc mare, ceapa salota, usturoi si crevetii nedecorticati, la care am pastrat si capetele. Am adaugat coniac, pe care l-am flambat, pentru a evapora alcoolul, apoi am adaugat vin alb, pasta de curry, turmeric, boia, si am fiert in stoc de crustacea cateva minute. Am pasat in blender toate ingredientele, si le-am strecurat, dupa care le-am asezonat si am lasat la redus bisque-ul.
Am blansat sparanghelul, si am fiert pe abur midiile si vongolele. Crevetii decorticati si curatati au fost trasi la tigaie, la fel ca si scoicile Saint Jacque. Am pregatit in bolul de servit toate fructele de mare si legumele, ravioli cu negru de sepie, tonul si ciupercile crude, si am turnat bisque-ul deaspura. Am finisat cu icre de somon, caviar si coriandru proaspat.