ß
  • Emisiuni
  • MasterChef
  • Masterchef 2024, 10 septembrie. Georgiana Ene - Gazpacho cu pepene galben și ceviche de ton

Masterchef 2024, 10 septembrie. Georgiana Ene - Gazpacho cu pepene galben și ceviche de ton

Masterchef 2024, 10 septembrie. Georgiana Ene - Gazpacho cu pepene galben și ceviche de ton

Georgiana Ene a gătit, în prima ediție a noului sezon Masterchef, gazpacho cu pepene galben și ceviche de ton. Regăsiți, mai jos, ingredientele necesare și modul de preparare.

Gazpacho mousse:
• Legumele se spală si se taie cuburi mari. Se adaugă direct in blender. Se mixează pana se amesteca toate ingredientele. Se adaugă pâine înmuiată in apă călduță, bine stoarsă si se mixează tot. Cantitatea de pâine variază in funcție de textura pe care o dorim pentru supa.
• Amestecul se da prin sita fina pentru a elimina posibile semințe sau coji de legume. Îl vărsam din nou in blender si începem sa mixăm la viteză mică, adăugând treptat uleiul de măsline ca la o maioneză. Timpul de mixare este de aproximativ 5 minute pentru o bună omogenizare a amestecului.
• Adăugam sare, piper si neapărat oțet pentru echilibrarea gustului, una sau doua linguri in funcție de gradul de aciditate al oțetului folosit.
• Trecem din nou prin sita, iar gazpacho-ul obținut se dă la frigider până la servire.


Praf de jamón:
• In timp ce lăsăm la blendat gazpacho-ul, așezăm bucăți din felia de jamón pe o farfurie întinsă tapetată cu prosop de bucătărie. Avem grijă ca fâșiile de jamón sa fie foarte întinse. Așezăm peste jamón o alta bucată de hârtie si o farfurie identică ce va presa jamón-ul.
• Se bagă la microunde la putere maximă 30 de secunde si verificam gradul de umiditate. Dacă nu este crocant, repetam procesul de 1-2 ori. Depinde de cantitatea de grăsime pe care o are, ideal este sa folosim părțile mai macre ale feliei. Daca vedem că s-a umezit hârtia superioară, o înlocuim. În general intr-un minut jumătate trebuie sa fie gata.
• Atenție la manipularea farfuriilor din cuptorul cu microunde pentru că se vor încinge mult. Lăsăm feliile sa se răcească si apoi fie le pisam intr-un mojar, fie intre foile de hârtie presam direct cu un sucitor sau o sticla.
• Îl păstram la loc uscat intr-un borcănel pentru decor.


Tuile:
• Preîncălzim cuptorul la 170 grade.
• Punem intr-un bol albușul de ou cu zaharul pudra si amestecam cu un tel pana se omogenizează. Adăugam pasta de susan negru si uleiul de susan. Faina se adaugă trecuta prin sita si amestecând pentru a evita formarea de cocoloașe.
• Cu ajutorul unei spatule, întindem amestecul in forma de silicon, asigurând distribuția uniforma. Cu aceeași spatula îndepărtam excesul de pasta, astfel încât pe forma de silicon sa nu avem reziduuri.
• Se bagă la cuptor timp de 8 minute.
Frunzele coapte se scot imediat din forma cu ajutorul spatulei si se așază pe o hârtie pana la răcirea completa.


Ceviche ton
• Felia de ton o tăiem cubulețe si le așezăm intr-un bol. Procedam la fel cu bucata de pepene. Pastram separat cateva cuburi de pepene pentru montaj.
• Tocăm mărunt salota si ardeiul iute si le adăugam in bol.
• Adăugam o lingurița de sos de soia, o lingurița de ulei de susan si zeama de la jumătate de lime. Amestecăm cu restul ingredientelor.
• Luam câteva frunze de coriandru si fire de chives si le tocam mărunt. Le vom adăuga la sfârșit înainte de servire pentru a nu se oxida.


Montaj:
• Poziționam in centrul farfuriei adânci cubulețele de pepene pe care le-am păstrat de la ceviche.
• Adăugam in ceviche verdeața si amestecam. Cu o lingurița, așezăm pe cele 4 frunze de tuile o cantitate de ceviche bine scursa de lichid pentru a nu înmuia biscuitul. Le așezăm pe un șervet de hârtie.
• Gazpacho-ul scos din frigider îl turnam intr-o sosiera pentru a putea distribui uniform in farfurie. Daca nu este suficient de rece (se recomanda minim 2-3 ore la rece înainte de servire) sau textura este prea groasa, putem adăuga cuburi de gheata in sosiera.
• Turnam lichidul cu grija in farfurie de jur împrejurul grămăjoarei de pepene astfel încât sa nu depășim înălțimea acesteia.
• Stropim cu ulei de măsline farfuria si mai putem decora cu puțin chives tocat mărunt.
• Poziționam in centrul farfuriei una din frunzele de tuile cu cevichele de ton.
• Pe suporții de șervetele vom așeza celelalte frunze astfel încât fiecare invitat sa poată servi individual.
• Ultimul pas, asezonăm cu praful de jamón, inclusiv cevichele de ton.

Share

Citește și

Ultimele articole

Top citite

Cele mai recente videoclipuri din emisiune MasterChef

Articole pentru emisiune MasterChef

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni