• Emisiuni
  • MasterChef
  • Masterchef 2024, 10 septembrie. Gabriel Șerban - File de biban cu piure de morcov, ulei de mentă și sos de grapefruit

Masterchef 2024, 10 septembrie. Gabriel Șerban - File de biban cu piure de morcov, ulei de mentă și sos de grapefruit

Masterchef 2024, 10 septembrie. Gabriel Șerban - File de biban cu piure de morcov, ulei de mentă și sos de grapefruit

Gabriel Șerban a gătit, în prima ediție a noului sezon Masterchef, un file de biban cu piure aromatizat. Regăsiți, mai jos, ingredientele necesare și modul de preparare.

INGREDIENTE
Piure
* morcov
* unt
* smântână lichidă
* ceapă
* sare
* piper
Decor
* Castravete
* ridiche
* oțet
* miere
* zeamă de lime
* coajă de lime
Pește
* file Biban
* unt
* sare
* piper
* coajă de lime
* ulei măsline
Sos
* Grepfruit
* zeamă lămâie
* unt
* zahăr
Ulei de mentă
* Mentă
* ulei de floarea soarelui

MOD DE PREPARARE
Pentru piure:
Se curăță morcovii și se taie rondele de aproximativ 1-2 cm. Ceapa se curăță și se taie în cubulețe cât mai mici (brunoisse). Se pune ceapa la călit în unt, se ține până se cristalizează după care se adaugă morcovul. Între timp, se adaugă sare și piper. Acestea se fierb în unt până se înmoaie morcovul.
O dată ce s-a înmuiat morcovul, se scot cu o spumieră și se adaugă într-un bol pentru a fi blendate până se obține o pastă. Se adaugă smântână lichidă și unt rece și se continua blendarea până ajunge la consistența unui piure.
Decor
Castravetele se taie cu pillerul pe lung pentru a scoate fâșii subtiri, peste acesta se adaugă zeamă de lime, ulei de măsline și coajă de lime
Ridichea se taie în rondele subțiri și se adaugă într-o marinadă de oțet, miere, ulei de măsline și sare
Ulei de mentă
Menta se spală, se aleg frunzele și se blendeaza împreună cu ulei de floarea soarelui. Se pune pe foc și se fierbe până își schimba culoarea într-un verde închis. Ulterior se strecoară prin sită și tifon.
Pește
Fileul de biban se pune în tigaia foarte încinsă cu ulei de măsline după ce este asezonat cu sare, piper, zeamă de lămâie. Se ține în tigaie până peștele face crustă pe partea cu pielea și se întoarce pentru maxim 30 de secunde.
Durata toatală nu ar trebui să depășească 3 minute.
Sos
Se stoarce grepfruitul, dupa care sucul obținut se dă prin sita pentru a rămâne doar sucul fără pulpă.
Se adaugă în tigaie pentru a se reduce. Peste aceasta se adaugă zeamă de lămâie și zahăr. Se ține pe foc până are consistența unui sirop mai dens.

Share

Citește și

Ultimele articole

Top citite

Cele mai recente videoclipuri din emisiune MasterChef

Articole pentru emisiune MasterChef

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni