Cristian Tomescu, barman somelier, a venit la Masterchef cu o rețetă care îmbină un preparat destul de simplu din orez cu un cocktail exotic: risotto pina colada. ”Are alcool, deci nu e pentru minori”.
Cristian s-a născut și a crescut în București. Este fost parașutist, a făcut armata, a fost și bodyguard. Este barman de 25 de ani. În 2011 a mers pe barcă în Caraibe unde a urmat un curs de mixologie moleculară. În 2022, a făcut cursul de somelier. Cele mai ciudate feluri pe care le-a interpretat: tartă cu pălincă, risotto pina colada, bloody marry spaghete. De asemenea, face tot felul de experimente cu băuturile, de genul limonadă cu liliac mov, limonadă cu borș etc.
Cu soția s-a cunoscut într-un club din Regie și sunt împreună de 28 de ani. Are o fată, arhitectură și design în Italia.
A venit la Masterchef pentru că vrea să vadă dacă e făcut să facă și bucătărie, să exploreze mai departe acest fusion. „Viața noastră e ca parcursul unui vin sau coniac. Când e tânăr e energic, acid și aspru, și pe măsură ce înaintezi, te decantezi, devii mai înțelept.”
Cristian Tomescu i-a cucerit pe cei trei chefi cu rețeta sa de risotto pina colada, doar că aceștia au avut o singură plângere. Orezul mai avea nevoie de câteva minute să fiarbă. ”Du-te și fierbe sărăcia aia de orez!”, l-a îndemnat chef Scărlătescu la final.
EMISIUNEA INTEGRALĂ e disponibilă PE VOYO. URMĂTORUL EPISOD ESTE ÎN AVANS PE VOYO.
Gallery