În ediția 3 a emisiunii Masterchef: Restul e plăcere, Florin Dumitrescu gătește pentru invitată pasticcio cu ciuperci.
Ingrediente:
- Aluat paste 220 g
- 4 tipuri de ciuperci 15 g
- Parmezan 90 g
- Unt 45 g
- Făină 30 g
- Lapte 400 ml
- Ceapă 60 g
- Nucșoara după gust
- Trufe 2 g
Pași:
1. Începem prin a pregăti sosul Bechamel: adăugăm o cantitate de unt egală cu cea de
făină, plus laptele. Când încep să fiarbă adăugăm trufele, parmezanul și nucșoara.
2. Transformăm aluatul de paste în foi de lasagna (manual sau cu ajutorul aparatului de
făcut paste), le fierbem, le scoatem pe o tavă rece și pregătim umplutura.
3. Tocăm ceapa și ciupercile și le călim în unt.
4. Amestecăm ciupercile sotate cu sosul Bechamel și începem să montăm: strat
umplutură + foaie de pastă + strat umplutură + parmezan și lăsăm la gratinat timp de 10
minute.