ß
În episodul 2 al emisiunii ”Masterchef: Restul e plăcere”, chef Sorin Bontea a gătit pentru invitat pateu de ficat.
Ingrediente:
- Usturoi 60 g
- Cognac 40 ml
- Ceapă 45 g
- Lapte 80 g
- Ficat 340 g
- Ciuperci 140 g
- Cimbrișor 1 gr
- Sare 4 g
- Piper1 g
- Pâine 3 felii
Pași:
1. Călim ceapa în untul în care am adăugat cimbrișor, după care înnăbușim ficatul în ceapa
călită.
2. Punem compoziția în blender, unde adăugăm unt, cognac, sare și piper.
3. Punem în frigider la răcit și adăugăm gelatină dacă avem nevoie ca pateul să fie gata
repede.
4. Separat, facem dulceața de ceapă (ceapă, vin roșu și zahăr).
5. Tragem ciupercile și păinea la tigaie cu usturoi și cimbru.