În primul episod al emisiunii ”Masterchef: Restul e plăcere”, chef Florin Dumitrescu a gătit pentru invitați ceviche de pește.
Ingrediente:
Pași:
Se filetează și se curăță peștele, se taie în cuburi mici și se pun într-un castron.
Se adaugă zeama de la 1/2 lămâi, plus 1 portocală. După care adăugăm uleiul de măsline și lăsăm la marinat timp de 20-25 de min.
Se curăță și se toacă toate celelalte ingrediente (castraveți, mango, ardei, ceapă).
Avocado se curață și se taie cuburi care se stropesc cu zeamă de lămăie, pentru a preîntâmpina oxidarea. Coriandrul și menta se toacă fin și se adaugă la compoziție.
Separat, prăjim boabele de porumb.
Se amestecă toate ingredientele, se asezonează cu sare după gust și se montează. Adăugăm boabele de porumb prăjite și sosul pe care-l facem prin amestecarea următoarelor ingrediente: tamarid, siriracha și uleiul de susan.