Cum să fie școala școală ca să deștepte românii! Continuă campania România, te iubesc"-"Deșteaptă-te, România!"
Publicat
Este un subiect considerat de mulți tabu: educația sexuală, o temă la care România se află la coadă clasamentului.
Suntem țară cu cele mai multe mame minore din Europa. Jumătate din mamele sub 15 ani din Uniunea Europeană sunt din România. 70% dintre liceeni consideră că educaţia sexuală este un subiect tabu în România. 60% din adolescenți caută informațîi despre sex pe internet și doar 16% iau informațiile de la medic.
Dr. Marius Sava a venit La Măruță să ne spună cât de importante sunt educația și sexualitatea pentru sănătate, care sunt limitele și care sunt beneficiile unei vieți sexuale sănătoase!
Dr. Marius Sava: Există conceptul de micropenis. Micropenisul înseamnă o dezvoltare anormală a penisului, sub șapte centimetri în erecție la vărstă de adolescență. Și asta este responsabilitatea părintelui, dar și a copilului. Dacă vezi că nu se dezvoltă normal, trebuie să mergi la medic, pentru că există rezolvare cu tratament hormonal. Poți să faci asta dacă știi că ai o problemă. Nu este o tragedie, doar că acel copil o să fie frustrat.
Dr. Marius Sava: Nu există punctul G, dar există o zonă foarte vascularizată în interiorul vaginului. Și bărbații trebuie să asculte. La patru centimetri în interiorul vaginului, pe peretele anterior, este cea mai bogată zonă, cu foarte mulți nervi! Este zona cea mai erogenă a femeii.
Dr. Marius Sava: Dimensiunea medie în România este de 12,6 centimetri. În erecție. Și dimensiunea cea mai des întâlnită și cea mai dorită este de 14, 5 centimetri. Acum noi bărbații când vorbim între noi, tot timpul supraestimăm, tot timpul! Ca pescarii! Când vorbești cu o doamnă cinstită, ți-ar spune, domne', trebuie să fie optimă. Nimeni nu face nimic dacă este de 20 de centimetri, e cu durere. Eu vreau să atrag atenția asupra unui lucru. Duceți-vă la medic dacă aveți o problemă când sunteți tânăr, dimensiunea normală a vaginului este de șapte-zece centimetri.
Dr. Marius Sava: Sexul trebuie să fie însoțit de sentimente! Dacă nu este însoțit de sentimente, nu este sănătos!
Vezi un video extrem de informativ și de util, atașat acestui material
Foto: Captură PRO TV