Prof. Univ. Dr. Dan Vodnar, profesor de gastronomie moleculară și biotehnologii alimentare, unul din cei 2% oameni de știință din lume, a vorbit în emisiune despre produsele lactate.
Laptele, între mit și realitate. E bine să îl consumăm? Cât și cum? Ce efecte are asupra sănătății? Cum deosebim o brînză naturală de una artificială? Cum facem iaurt în casă? Profesorul universitar doctor Dan Vodnar a venit La Măruță cu răspunsuri despre toate tipurile de produse lactate, de la unt la brînză, și de la smântână la iaurt.
Vezi video atașat
Iată câteva sfaturi valoroase:
-iaurtul e mai sănătos pentru cei care au intoleranță la lactoză; pentru cei care nu au intoleranță, e ok și laptele;
-laptele e potrivit dacă nu sunt probleme de intoleranță;
-cei cu intoleranță la lactoză pot mânca doar brânză maturată, adică brânză veche, nu mozzarella sau altele de acest tip;
-există anumite categorii de antibiotice, medicamente pentru tiroidă și medicamente pentru lipsa de fier care nu se iau cu lapte sau produse lactate, cel puțin nu în același interval orar;
FOTO: CAPTURĂ LA MĂRUȚĂ