ß
Prof. Univ. Dr. Dan Vodnar este profesor de gastronomie moleculară și biotehnologii alimentare și unul din cei 2% oameni de știință din lume.
De data aceasta a vorbit în emisiune despre pâinea noastră cea de toate zilele.
Iată câteva din informațiile date de Prof. Univ. Dr. Dan Vodnar:
-pentru o digestie mai bună se recomandă orice pâine care conține tărâțe;
-pâinea prăjită e bună atâta timp cât nu o ardem; tot ce trece de mai închis ca maro deschis e prăjită prea mult;
-glutenul e important dacă vrem să obținem o pâine excepțională, dar joacă împotriva anumitor categorii de persoane;
-un alt element important e și amidonul, aici e important să fim atenți la procentul la amiloză și amilopectină; la fiecare aliment care conține amidon e nevoie să fim atenți la asta; cu cât e un procent mai mare de amilopectină într-un produs, cu atât ne va produce un indice glicemic mai mare, cu cât e mai mică amilopectina și mai mare amiloza, cu atât ne va duce la un indice glicemic stabil; amidonul în interiorul corpului se transformă în glucoză;
-e importantă moderația și să mâncăm o cantitate mică de pâine;
Vezi un video atașat extrem de imporant și de informațional
FOTO: CAPTURĂ LA MĂRUȚĂ