Anca Alungulesei e creatorul Psiho-Dietei, unica metodă integrativă de dezvoltare personală care abordează procesul de slăbire prin re-modelare mentală.
Gallery
La Măruță, Anca Alungulesei a vorbit în detaliu despre colesterol și despre alimentele recomandate pentru a reduce colesterolul "rău."
Despre colesterol putem spune că este și bun și rău pentru organism. Intră în componența tuturor celulelor din corpul uman, iar rolul lui este esențial pentru sănătate. În limitele normale, colesterolul protejează organismul, iar în cantități mari se transformă într-o lipidă extrem de nocivă.
Este o lipidă insolubilă în apă, care se găsește în sânge și care intră în compoziția membranelor ce înconjoară ficatul, măduva spinării, creierul și alte țesuturi. O mare parte din acesta este sintetizat în ficat, iar ce rămâne în exces se depune pe pereții vaselor de sânge, lucru ce poate duce, în timp, la diferite afecțiuni.
Avem colesterol total, colesterol "Bun" sau HDL și colesterol rău sau LDL.
Potrivit Ancăi Alungulesei, alimentele care ajută la scăderea colestrolului "rău" sunt:
-alimentele bogate in omega 3-somonul, sardinele, nuci, leguminoase;
-legumele cu frunze verzi, ideale ]n fiecare zi
-citricele bpgate în vitamina C;
Vezi mai multe în video atașat
În același timp, Anca recomandă și practici precum mindfulness, meditație, hipnoză pentru reducerea stresului.
FOTO: CAPTURĂ LA MĂRUȚĂ