Rareș Beșliu, un fotograf senzațional care și-a descoperit pasiunea în pandemie! Măruță:"Băi, cum arată pozele astea, sunt fabuloase"
Publicat
ß
Deși Măruță spune amuzat "te înteabă prietenii ce bazaconii o să mai spui", Mihaela Bilic a venit la emisiune cu multă energie bună și cu multe convingeri legate de informațiile nutriționale pe care le deține.
La emisiune a povestit:
Mihaela Bilic: Nu că sunt sănătoase conservele, când le-a inventat Louis Pasteur, nu ai nevoie să pui conservanți. Procesul de fierbere împiedică dezvoltarea microorganismenlor. Această conservă poartă numele de conservă, dar înăuntru avem legumele, mâncarea fără nicun agent de conservare pentru că prin fierbere se neutralizează agenții patogeni.
Măruță: Mihaela, asta e valabilă până în 2027.
Mihaela Bilic: Dar ăsta nu e un lucru rău pentru că e un mediu steril, ea este sterilizată prin fierbere, poate să fie păstrată la temperatura ambiantă, dragele mele gospodine știu de conservele sterilizate prin fierbere care pot să fie consumate și după termenul de expirare.
Legat de ambalajele conservelor, discuția e și aceasta una interesantă:
Măruță: Am găsit o chestie care vorbește despre toxicitatea cutiilor de conserve. Oamenii zic așa, potrivit unui studiu recent, alimentele ambalate în conserve pot să fie foarte nocive pentru consumatori. E Comisia de Reglementare a Bisfenolului
Mihaela Bilic: La capitolul ambalaje, și pe vremea războiului, conserva era făcută din tablă. Acum, dacă noi punem în interiorul conservei de metal și folie de plastic ca să dea mai bine, nu știu de ce. Cert e că tabla și fierul din conservă îmbogățesc preparatul în fier.
Măruță: Mihaela, mă disperi pe mine cu asta?! Tu zici că e bine că iei fierul din conservă?!
Vezi un video cu totul interesant atașat
FOTO: La Măruță