ß
Finala concursului "România, arată-ți farfuria" se difuzează La Măruță pe 30 noiembrie, de Sfântul Andrei, Te invităm la un concurs delicios.
La Măruță, corespondenții Gabriela Marin și Alexandra Gog ne plimbă în cadrul concursului prin Moldova gospodinelor și gospodarilor desăvărșiți. Prin Ardealul care-i "fruncea" la rețete. Prin Dobrogea gustoasă, prin Muntenia delicioasă, prin Banatul savuros și prin Crișana delicioasă. Bineînțeles, ajungem alături de ele și în Oltenia unde poate nu chiar tot are praz, dar sigur are gust bun. Și mergem până în Bucovina și Maramureș, de unde parcă nu am mai pleca - așa bună-i mâncarea.
Concursul are trei jurați fascinanți, inspiraționali și foarte talentați la gătit:
IOSIF ȘTEFĂNESCU
Și-a început carieră în anul 1994 și ambiția și pasiunea pentru bucătărie l-au făcut să devină un adevărat profesionist. Este printre cei mai cunoscuți chefi din România și preparatele sale se fac imediat remarcate prin gustul desăvârșit, mai ales atunci când vine vorba de diferite tipuri de carne. A lucrat pe vase de croazieră, în restaurante de top și la hoteluri de renume din țară și din străinătate.
ALIN BARABANCEA
Are un CV-impresionant:
-în prezent e moderator Umami : al 5-lea gust - ProTv
-În prezent e Executive Corporate Chef la o companie din Germania;
-Fost moderator Arena Bucățărilor - ProTv
-Câștigător EYCA (european young chef award 2017, finalist la Barcelona)
-Câștigător comepetitii naționale cât și internățional-regionale
-Ex-Brand Ambasador al unui lanț de magazine Cash&Carry
-Fost Executive Chef al echipei care deservea masă pe platourile de filmare de la studiourile Buftea pe perioada Filmări peliculei "Familia Adams"
-Events Executive Chef - Balrooms
-Fost membru în echipa Națională de Bucătari a României
-Fost Executive Chef Mozzafiato București
-Fost Executive Chef Azimuth Beach& Lounge
-Fost Executive Chef Fior di Latte
-Trainer & speaker în diverse evenimente
-Food consultant & management
-Bucățarul României la Bruxelles pe perioada Presidentiei al Consiliului Europei
-Premiat în 2020 cu "Diplomă de Excelență în Gastronomie" de către Asociația Națională a Bucătarilor și Cofetarilor din Turism.
DANIELA GRAURA
Este consilier gourmet, antreprenoare, specialist în bucătăria Transilvaniei, chef la restaurantul Castelului Bran și colecţionară de reţete tradiţionale. Are mai bine de 26 de ani de experienţă în industria HoReCa, iar acum 10 ani şi-a extins activitatea cu un brand sub care produce şi vinde borcane de zacuscă, dulceaţă şi sosuri, toate preparate în Făgăraş.
FOTO: CAPTURĂ LA MĂRUȚĂ