ß
Cele mai faimoase genți din lume sunt expuse la Art Safari, iar corespondentul La Măruță Laura Lezis a stat prezentat aceste obiecte de valoare La Măruță.
Ioana Ciocan, CEO Expoziție, a prezentat gențile superbe și i-a povestit corespondentului La Măruță, Laura Lezis:
Ioana Ciocan, CEO Expoziție: "Nu e vorba doar de genți, e vorba de acele genți. Este geanta făcută pentru Lady D, Lady Dior, este geanta făcută pentru Jane Birkin și geanta din Sex and the City, cea furată. Este și geanta lui Kim Kardashian, valorează peste 200 de mii de Euro."
Pentru Art Safari, show-ul de fashion și design este realizat în colaborare cu V&A, Londra
Celebrul muzeu Victoria & Albert din Londra este prezent pentru a doua oară la Art Safari cu expoziția „Bags: Inside Out”. Genți super valoroase care au scris istorie: celebra „Baguette” Fendi purtată de Sarah Jessica Parker, „Kelly” Hermès, „Lady Dior” și alte obiecte iconice pot fi văzute în Palatul de pe Lipscani 18-20, până pe 14 ianuarie. Prin designul spectaculos semnat de Diana Nicolaie, expoziția poartă vizitatorii într-o călătorie din secolul al 16-lea până în prezent.
“Bags: Inside Out”, curator: dr. Lucia Savi, asistent curator: Jessica Harpley, în parteneriat cu Victoria & Albert Museum, Londra, design de expoziție: Diana Nicolaie
Expoziția de design istoric, realizată în colaborare cu Victoria and Albert Museum, Londra, prezintă aproximativ 300 de obiecte: de la poșete minuscule ținute în vârful degetului până la cufere de călătorie luxoase, din secolul al XVI-lea până în prezent. De la obiect de necesitate la simbol al luxului și statutului, de la rucsacuri și genți de livrare până la poșete Versace sau valize Louis Vuitton, „Bags: Inside Out” explorează stilul, funcționalitatea și designul accesoriului suprem.
După ce s-au plimbat prin Belgia, Anglia și Asia, au ajuns pentru prima dată la București. Designul expoziției este semnat de Diana Nicolaie, designer de interior și artist vizual.
„Un vals printre materiale, texturi, forme și volumetrii, ghidat de culori, către o lume plină de mesaje, celebrități și stil. Experiența vizitatorului este împărțită în 3 etape: introducere în istoria genții, design îndrăzneț și celebritate și procesul de manufactură. Aici ai posibilitatea să vezi, să atingi și să înțelegi pe deplin procesul de fabricație al unei genți. Sunt convinsă că publicul va iubi această expoziție” – Diana Nicolaie, designer de expoziție.
Alături de acest show, la Art Safari mai pot fi văzute până pe 14 ianuarie alte 4 expoziții:
„Traian Bilțiu-Dăncuș. Culorile Maramureșului”, curator: Mirela Barz și Ioan Opriș, în colaborare cu Muzeul Maramureşan
După jumătate de secol, primul pictor român din Maramureș cu studii la Școala de Arte Frumoase din București, Traian Bilțiu-Dăncuș (1899-1975), are parte de o expoziție amplă la Art Safari. Marginalizat și uitat, artistul aduce un adevărat omagiu culturii și tradițiilor maramureșene, într-un mod contemporan. Pictorul înfățișează natura acelor locuri, în toată frumusețea ei, prin culori vii și îndrăznețe, detalii minuțioase și tușe aparte.
Satul maramureșean este surprins în toată esența și splendoarea, de la portrete de țărani cu ocupațiile lor cotidiene, peisaje pitorești, tradiții autentice ale locului, până la picturi religioase care pun în lumină stările interioare profunde ale artistului.
Expoziția găzduită de Art Safari reunește 120 de picturi, schițe și fotografii. Majoritatea lucrărilor au fost dăruite de familia artistului către Muzeul Maramureșan din Sighetu Marmației, care, după mai bine de o jumătate de veac, le prezintă acum iubitorilor de artă din toată țara. Acestora li se adaugă și opere din colecții private sau ale unor muzee din țară.
„Paula Modersohn-Becker. Desen, gravură și fotografie”, o expoziție realizată de ifa (Institut für Auslandbeziehungen), în colaborare cu Ambasada Republicii Federale Germania în România și Art Safari. Curatoriată de Wulf Herzogenrath pentru ifa în 1997.
În premieră în România, la Art Safari se vede arta Paulei Modershon-Becker (1876-1907), una dintre cele mai reprezentative figuri ale Modernismului. A fost prima femeie care s-a pictat nud, însărcinată fiind. Deși a trăit 31 de ani, sfârșind tragic la scurt timp după nașterea primului copil, a lăsat o moștenire artistică de peste 700 de picturi și 1000 de desene și gravuri. Este prima artistă căreia i s-a dedicat un muzeu - Paula Modersohn-Becker Museum, în Bremen, Germania (fondat în 1927).A fost fascinată de Cezanne, dar mai ales de Van Gogh și Gauguin, a cărora artă a descoperit-o în Paris, unde a locuit o perioadă în căutarea libertății personale și artistice. Expoziția de la Art Safari reunește portrete, autoportrete și peisaje de Paula Modershon-Becker, dar și opere ale altor artiști germani de renume.
Desenele și arta grafică din perioada Modernismului clasic din „Pe mai multe voci. O expoziție de muzică celestă”, curator: Emil Pantelimon, cu ocazia aniversării a 60 de ani de Madrigal.
scenografie: Vladimir Turturică
Publicul este invitat să descopere cum un mic ansamblu cameral creat în anii comunismului cu studenți ai Conservatorului bucureștean a devenit unul dintre cele mai puternice și mai importante branduri culturale ale României și propune azi cea mai importantă reformă a educației culturale: Cantus Mundi.
„De la frici uitate la nopți prietenoase. Avatarurile orașului nocturn”, curator: Adrian Majuru, în parteneriat cu Muzeul Municipiului București, Institutul de Antropologie Francisc I. Rainer și Institutul Național de Medicină Legală Mina Minovici.
De la teama de întuneric, resimțită de omenire încă de la începutul istoriei, la îmblânzirea deplină a fricii prin tehnologie și viața de noapte. În ultimele generaţii, omul a dat nopții un nou conținut. Orașul a fost instrumentul de remodelare nocturnă a preocupărilor, imaginarului și credințelor.
Capitala României a fost adeseori comparată cu cea a Franței, Paris, datorită vieții luxoase și a distracției. De la viața socială până la cea... delictuală, viața de noapte a Bucureștiului a trecut prin schimbări majore. Expoziția însumează o colecție de fotografii, obiecte și picturi (inclusiv lucrări de Tonitza, Iosif Iser etc.) ce redau fața nocturnă a Bucureștiului de odinioară, începând cu frumoasă perioadă a vieții tihnite de până la izbucnirea Primului Război Mondial (La Belle Époque), și până la finalul regimului comunist.
Și copiii sunt așteptați la ateliere de creație și tururi ghidate personalizate la Art Safari Kinder.
Program Art Safari (29 septembrie-14 ianuarie 2023)
• Joi-duminică – 12:00-21.00 (ultima intrare - 20:30); Night Tours – vineri și sâmbătă 20:00-23:00 (experiențe speciale de vizitare cu ghidaj în toate expozițiile, muzică live și prosecco; se intră la ora 20:00). Pentru alte mențiuni privind programul, consultați site-ul www.artsafari.ro.
• Bilete: artsafari.ro sau direct de la intrare
• Palatul Dacia-România, strada Lipscani, nr. 18-20, București
FOTO: CAPTURĂ EMISIUNE