La Măruță, Radu Ciucă a realizat rețeta lui Orlando Zaharia și...chiar i-a ieșit foarte bine.
Deși își pregătise ironiile, Măruță a gustat împreună cu Emily Burghelea și a exclamat "De arătat arată bine, blatul ăsta arată a rânced, asta e, trebuie să spun. Murim după ce mâncăm. Sunt sincer. (gustă n.a.) Jur că e bun. Ai pus cam mult zahăr, dar e bun. Vezi că se caută Chefi, poate prinzi un loc la Masterchef. Bravo!"
Și Emily Burghelea a exclamat: "e bun-bun!"
Iată întreaga rețetă:
1. Iei aluat foietaj pe care îl lași afară să se dezghețe, de obicei sunt congelate;
2. Dai cuptorul la 200 de grade după ce se decongelează și pui aluatul în cuptor până se umflă
3. Lași aluatul să se răcească, apoi îl zdrobești cu mâna într-un bol
4. Peste pui zahăr pudră sau vanilat
Separat
1. Tai dovleacul, îl dai cu zahăr;
2. Îl pui la 160 de grade până se răcește
Blendezi dovleacul și îl faci piure. Poți să pui și miez de nucă tras în tigaie.
Asamblezi totul în pahar, pe straturi
Vezi reacția lui Măruță în fața desertului, dar și un interviu cu Emily Burghelea, în video de mai jos:
FOTO: CAPTURĂ LA MĂRUȚĂ