• Emisiuni
  • La Măruță
  • Veteranul Dragos Petrescu, de la Imperiul Leilor La Măruță! "Am 20 de restaurante. Eu nu știu să gătesc, știu să mănânc"

Veteranul Dragos Petrescu, de la Imperiul Leilor La Măruță! "Am 20 de restaurante. Eu nu știu să gătesc, știu să mănânc"

Veteranul Dragos Petrescu, de la Imperiul Leilor La Măruță! "Am 20 de restaurante. Eu nu știu să gătesc, știu să mănânc"

Dragoș Petrescu a venit La Măruță și a povestit deschis despre antreprenoriat și emisiunea Imperiul Leilor.

Dragoș Petrescu: "Am 20 de restaurante. Sunt mai mulți de 20 de Chefi, dar Brand Chefi sunt șapte brand Chefi. Salariul e foarte mare, multe mii de Euro. Un astfel de Chef nu stă mult, dar trebuie să aibă imaginație, să vină tot timpul cu produse noi. (...) Eu nu știu să gătesc, știu să mănânc. Poate la vase aș putea să fiu. Toți antreprenorii pleacă de la vase. Ca să înțelegi un business, trebuie să treci prin alea zece mii de ore ale lui Malcom Gladwell.

De-a lungul cărții sale, Gladwell se referă în mod repetat la „regula celor 10 000 de ore” și afirmă că, de fapt, cheia dobândirii unei adevărate expertize în orice abilitate este pur și simplu o chestiune de exersare. Practic, e nevoie, în mod corect, de cel puțin 10 000 de ore.

Dragos Petrescu: "Da, unii vin la Imperiul Leilor fără nicio treabă cu realitatea. Dar face parte din viața noastră să nu ai nicio treabă cu realitatea. (...) Unii sunt foarte buni, dar nu știu să explice, una e să ai idee și cu totul altceva e să o prezinți în fața camerei. (...) Sunt tot felul de văzduhiști. Pentru fiecare minut de prezentare trebuie să te antrenezi o oră, așa spune la carte."

Legat de noul sistem de taxare, Dragoș Petrescu povestește:

"O să îți dau un răspuns la care nu te aștepți. Era nevoie de o reașezare a sistemului de taxe din România. Și după această reașezare, România e în continuare una dintre cele mai de oportunitate țări din Europa. Sigur, pachetul de măsuri suportă o grămadă de discuții. Mai ales pentru taxarea pe 1 la sută pentru companiile mari, e discutabilă. De ce nu suntem noi în stare să colectăm cei 16% și trebuie să mergem la astfel de măsuri, 1% din cifra de afaceri, că poate sunt chiar afaceri curate și liniștite care au o marjă de profit de 1-2 la sută și să le iei 1%, adică aproape 50% sau 80% din profit nu e prea în regulă. Dar nu există măsuri fără greșeli. La ce reprezintă baza antreprenoriatului, la companiie mici și mijlocii, stăm foarte bine."

Legat de expunerea pe conturile de socializare, povestește:

"Cristina Bâtlan e o inspirație pentru mine pe social media, Cum face ea acolo e amazing. Social media joacă un rol central în aproace orice faci în 2023 și mă uit la generația Z."

​Dragoș Petrescu este fondator al lanțului City Grill Restaurants, coordonator al Coaliției pentru Dezvoltarea României, vicepreședinte al Romanian Business Leaders și secretar general al Organizației Patronale a Hotelurilor și Restaurantelor.

A intrat în lumea afacerilor în anii '90, când a început să vândă ziare și a deschis ulterior în Piața Dorobanți o tarabǎ, după care mai multe. 

Debutul propriu-zis ca antreprenor în industria ospitalitǎții a avut loc în anul 1999, când, în asociere cu Cǎtǎlin Mahu, a fondat brandul de restaurante „La Mama”.În anul 2004, Dragoș Petrescu s-a retras din asociere și a deschis, ca asociat majoritar, primul restaurant City Grill din București, în cartierul Primǎverii. În urmǎtorii ani s-au pus bazele unor branduri noi precum „City Café”, „Trattoria Buongiorno” și „Hanu’ Berarilor”. Ivestitorul de la Imperiul Leilor a redeschis și restaurantele simbolice ale Bucureștiului - Caru' cu Bere, Hanu' lui Manuc și restaurantul Pescǎruș din Parcul Herăstrau.

Azi, Dragoș Petrescu este unul dintre cei mai puternici oameni de business din România, este deja veteran la Imperiul Leilor și a inspirat o mulțime de oameni curajoși. 

Gallery

​FOTO: CAPTURĂ EMISIUNE LA MĂRUȚĂ/ PRO TV - IMPERIUL LEILOR 

Share

Citește și

Ultimele articole

Top citite

Cele mai recente videoclipuri din emisiune La Măruță

Articole pentru emisiune La Măruță

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni