• Emisiuni
  • La Măruță
  • Roxana Ciuhulescu, alături de fiica operată de urgență acum două luni, La Măruță

Roxana Ciuhulescu, alături de fiica operată de urgență acum două luni, La Măruță

Roxana Ciuhulescu, alături de fiica operată de urgență acum două luni, La Măruță

În august, Ana, fiica de 15 ani a Roxanei, a fost operată de urgență în urma unei scolioze severe, iar acum se simte mult mai bine și a venit optimistă și energică La Măruță.

Optimistă, Ana a povestit:

"Sunt foarte bine. Mi-a fost foarte greu. Cât am stat în spital a fost foarte greu. O săptămână. Doi ani am purtat corsetul ăla. L-am aruncat, nu mai vreau să mai aud de el. Am scris pe el și l-am aruncat. (...) În fiecare zi fac kinetoterapie. Am voie din noiembrie și să înot. Dansez, particip la Balul Bobocilor, de acolo."

​Ana și Roxana au povestit prin ce au trecut, iar Ana a văzut și imagini speciale de acum 15 ani, când a venit la emisiunea lui Măruță și avea doar câteva luni. 

​Roxana Ciuhulescu a povestit și ea:

"În ultima fază cum să nu îmi mai dau seama, nu i se mai vedea un omoplat. Acum are două tije prinse cu 22 de șuruburi. Rămân toată viața. Nu are voie să facă parașutism și sporturi de contact. Recunosc că m-am împotrivit operației. Mi-a căzut și părul, a fost multă suferință. Exista un risc de paralizie, foarte mic e adevărat, dar ca părinți noi am semnat multe."

Vedeți un interviu dat de Roxana și Ana Ciuhulescu la două luni de la operație, în video-ul atașat

​Pe Facebook, acum două luni, Roxana Ciuhulescu scria:

„Cu toate că nu s-a terminat încă acest an, fără doar și poate pot să trag o concluzie despre el: este cel mai încercat an din toată viața mea! Un an în care am trăit emoții și stări cât alții în zece sau cât alții în 100. În 2020, în vremea pandemiei, fiica mea, astăzi în vârsta de 15 ani, a fost diagnosticată cu scolioză toraco-lombară. Cu toate că am făcut toate eforturile pentru a putea scăpa de această problemă, Ana a purtat inclusiv un corset special 24 de ore din 24 și a făcut gimnastică medicală, fizioterapie și alte terapii, problema a continuat să se agraveze până am ajuns la diagnosticul de scolioză severă.

Creșterea rapidă în înălțime și lipsa completă a mișcării din timpul pandemiei - pentru un copil foarte activ care practică balet de la 3 ani și a făcut înot, volei și echitație la viața ei, oprirea bruscă a oricărei activități fizice și-a spus cuvântul. Într-un timp record, scolioza a evoluat de la 36 de grade la 64 de grade, iar viața fiicei mele a ajuns să fie pusă în pericol.

După ani în care ne-am tot chinuit și am trăit cu frica operației, iată că nu am putut-o evita. Vreme de 9 ore, astăzi (marți – nr.) am simțit că nu am aer, că mor și învii, că totul este un vis în culori gri, reci, din care nu mă mai trezesc. Au fost cele mai grele 9 ore din toată viața mea și doar încrederea în Dumnezeu și ruga neîncetată către El m-au întărit.”

FOTO: CAPTURĂ EMISIUNE

Share

Citește și

Ultimele articole

Top citite

Cele mai recente videoclipuri din emisiune La Măruță

Articole pentru emisiune La Măruță

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni