• Emisiuni
  • La Măruță
  • Povestea incredibilă a doi români care au descoperit că sunt frați, la 50 de ani după ce au fost abandonați

Povestea incredibilă a doi români care au descoperit că sunt frați, la 50 de ani după ce au fost abandonați

Doi români abandonați la naștere s-au regăsit după 50 de ani, în Canada. Dacina Crasnanic și Traian Alexandru au aflat, la 50 de ani după ce au fost abandonați, că sunt frați, datorită unui test ADN. Ambii locuiesc în Canada și au fost adoptați de familii diferite.

Dacina Crasnanic a vorbit în platoul emisiunii La Măruță despre povestea ei incredibilă. Femeia, în vârstă de 50 de ani, s-a născut în România și a fost abandonata la naștere. Până la vârstă de 23 de nu a știut că părinții ei au adoptat-o sau că mai are un frate, însă 50 de ani mai tărziu, datorită unui test ADN numit 23andME, aceasta a aflat adevărul.

"Cred că m-am născut la Ramnicu Vălcea pentru că testul ADN pe care l-am făcut arată că majoritatea persoanelor cu care sunt înrudită sunt de acolo. Părinții meu fuseseră deja la orfelinat și voiau să adopte un copil, atunci s-a gândit (n.r directoarea orfelinatului care a găsit-o) că s-ar potrivit foarte bine pentru că mama mea avea studii medicale și ar fi putut avea grijă de mine în situația în care eram", a povestit Dacina Crasnanic.

A aflat că este adoptată când avea 23 de ani, pe când  încă locuia în România. Era căsătorită și avea o fetiță, iar într-o zi, completând acte pentru fiica ei, Alexandra, a descoperit că certificatul ei de naștere a fost eliberat după 9 luni de la nașterea sa, și nu la o zi, precum cel al fiicei sale. Deoarece părinții ei refuzau să aducă în discuție acest subiect, Dacina a apelat la o mătușă, care i-a spus adevărul - fusese abandonată la naștere și adoptată ulterior.

Însă, povestea continuă după mutarea ei în Canada. Curioasă despre originile sale și eventualele probleme de sănătate, Dacina și-a făcut un test ADN care i-a oferit informațiile necesare. Astfel a aflat că locul în care s-a născut ar putea fi Ramnicu Vălcea, însă, singura modalitate de a afla ce rude are era daca aceștia și-ar fi făcut același test și ar fi rămas în baza de date. La 2 ani de la realizarea testului, Traian Aelxandru, fratele ei, și-a făcut același test iar baza de date a înștiințat-o de rezultat. Cel care a făcut posibilă întâlnirea dintre ei doi a fost chiar Alexandru, care, în mod suprinzător locuita tot în Canada, la 22 de kilometri distanță.

"Am zis să îmi fac totuși acest test pentru sănătate (...). Arată de unde provii, cât la sută, ce naționalitate. M-am gândit dacă exista cineva înrudit cu mine care își va face testul, numai așa aș putea să aflu".

Vezi interviul complet în materialul video de mai sus.

Gallery

Share

Citește și

Ultimele articole

Top citite

Cele mai recente videoclipuri din emisiune La Măruță

Articole pentru emisiune La Măruță

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni