O femeie din Turda, bucătar de profesie, găteşte după regulile „Slow Food” de zece ani. Le arătă şi oamenilor din jur cum să pună mereu pe masă bucate gustoase şi sănătoase. Acum, Marta vrea să formeze oameni care să devină furnizori de hrană sau servicii culinare.
Dragoş Bucur a găsit al doilea câştigător al campaniei „Cinstim binele” într-o bucătărie specială din Ardeal, unde aromele se îmbină perfect cu dragostea de a găti. Conceptul "Slow Food" promovează mâncarea cu dichis, făcută pe îndelete.
Mesagerul campaniei „Cinstim binele”, Dragoş Bucur, i-a oferit Martei cel mai frumos cadou de ziua ei: o finanțare de 10.000 de euro pentru a-și continua proiectul.
Marta Pozsonyi: „Eu şi echipa mea lucrăm pe bază de voluntariat, eu sunt full time, asta e viaţa mea. Încercam să-i învăţăm să aprecieze ce au la ei în comunitate. Produsele au poveşti în spate, au oameni, animale, mediu înconjurător.”
Marta Pozsonyi: „O să dezvoltăm un centru comunitar gastronomic. Ne trebuie echipamente ca să învăţăm, o să organizăm cursurile.”
Marta îi invită pe pofticioşi să evadeze din prezent şi să călătorească în lumea gusturilor.