• Emisiuni
  • La Măruță
  • Condamnari cu executare in "Dosarul Transferurilor": Copos - 3 ani si 8 luni, Mihai Stoica - 3 ani si 6 luni, Gica Popescu - 3 ani si o luna. LISTA celor 8 condamnari

Condamnari cu executare in "Dosarul Transferurilor": Copos - 3 ani si 8 luni, Mihai Stoica - 3 ani si 6 luni, Gica Popescu - 3 ani si o luna. LISTA celor 8 condamnari

Condamnari cu executare in "Dosarul Transferurilor": Copos - 3 ani si 8 luni, Mihai Stoica - 3 ani si 6 luni, Gica Popescu - 3 ani si o luna. LISTA celor 8 condamnari

Cei opt inculpati in dosarul transferurilor de fotbalisti - George Copos, Mihai Stoica, Gica Popescu, Ioan Becali, Victor Becali, Cristi Borcea, Jean Padureanu si Gigi Netoiu - au fost condamnati, marti, de Curtea de Apel Bucuresti, la inchisoare cu executare.

Managerul general al FC Steaua, Mihai Stoica, a fost condamnat definitiv la trei ani si sase luni de inchisoare cu executare, in dosarul transferurilor de jucatori.

Fostul actionar al FC Dinamo, Cristian Borcea, a fost condamnat definitiv la sase ani si patru luni de inchisoare cu executare, in dosarul transferurilor de jucatori.

Fostul impresar Ioan Becali a fost condamnat definitiv la sase ani si patru luni de inchisoare cu executare, in dosarul transferurilor de jucatori.

Impresarul Victor Becali a fost condamnat definitiv la patru ani si opt luni de inchisoare cu executare, in dosarul transferurilor de jucatori.

Fostul presedintele al clubului Gloria Bistrita, Jean Padureanu, a fost condamnat definitiv la trei ani si patru luni de inchisoare cu executare, in dosarul transferurilor de jucatori.

Fostul fotbalist Gheorghe Popescu, candidat la sefia Federatiei Romane de Fotbal, a fost condamnat definitiv la trei ani, o luna si zece zile de inchisoare cu executare, in dosarul transferurilor de jucatori.

Fostul actionar al FC Dinamo si U Craiova, Gigi Netoiu, a fost condamnat definitiv la trei ani si patru luni de inchisoare cu executare, in dosarul transferurilor de jucatori.

Fostul actionar majoritar al FC Rapid, George Copos, a fost condamnat la trei ani si opt luni de inchisoare cu executare, in dosarul transferurilor de jucatori.

Copos a fost condamnat la doi ani inchisoare, pentru savarsirea infractiunii de evaziune fiscala (fapta din anul 1999 - transferul lui Cristian Dulca) si la un an interzicerea drepturilor constand in calitatea de asociat sau de reprezentant al unui club de fotbal.

Totodata, Copos a fost condamnat la trei ani inchisoare, pentru savarsirea infractiunii de evaziune fiscala (fapta din anul 2003 - transferul lui Florin Bratu) si doi ani interzicerea drepturilor constand in calitatea de asociat sau de reprezentant al unui club de fotbal.

Curtea de Apel a aplicat inculpatului George Copos pedeapsa cea mai grea, de trei ani inchisoare, la care adauga un spor de 8 luni inchisoare, urmand sa execute pedeapsa de 3 ani si 8 luni inchisoare si pedeapsa complementara a interzicerii drepturilor constand in calitatea de asociat sau de reprezentant al unui club de fotbal pe o durata de 2 ani, dupa executarea pedepsei inchisorii.

Stoica a fost condamnat la trei ani si sase luni pentru doua infractiuni de inselaciune cu consecinte deosebit de grave si doi ani interzicerea drepturilor constand in calitatea de reprezentant al unui club de fotbal.

Curtea de Apel i-a aplicat inculpatului Mihai Stoica pedeapsa cea mai grea, de trei ani si sase luni de inchisoare si pedeapsa complementara a interzicerii drepturilor constand in calitatea de reprezentant al unui club de fotbal pe o durata de 2 ani dupa executarea pedepsei inchisorii.

La ultimul termen de judecata al dosarului, procurorul anticoruptie concluzionase, in cazul lui Mihai Stoica, ca faptele incriminate sunt prescrise, conform noului Cod Penal, intrat in vigoare la 1 februarie.

Cristian Borcea a fost condamnat la doi ani si sase luni de inchisoare, pentru savarsirea infractiunii de inselaciune in forma continuata (persoana vatamata FC Dinamo Bucuresti) si doi ani interzicerea drepturilor constand in calitatea de asociat, de actionar sau de reprezentant al unui club de fotbal.

Borcea a mai fost condamnat la doi ani si sase luni de inchisoare, pentru savarsirea infractiunii de inselaciune in forma continuata (persoana vatamata FRF) si doi ani interzicerea drepturilor constand in calitatea de asociat, de actionar sau de reprezentant al unui club de fotbal.

Pentru evaziune fiscala in forma continuata, fostul actionar al FC Dinamo a primit pedeapsa de doi ani inchisoare si un an interzicerea drepturilor constand in calitatea de asociat, de actionar sau de reprezentant al unui club de fotbal.

Acelasi inculpat a primit doua pedeapse de cate trei ani inchisoare, pentru savarsirea infractiunii de spalare de bani in forma continuata si cate doi ani interzicerea drepturilor constand in calitatea de asociat, de actionar sau de reprezentant al unui club de fotbal.

Curtea de Apel i-a aplicat inculpatului Cristian Borcea pedeapsa cea mai grea, de trei ani inchisoare, la care i-a adaugat un spor de trei ani si patru luni inchisoare, urmand sa execute pedeapsa de sase ani si patru luni inchisoare si pedeapsa complementara a interzicerii drepturilor constand in calitatea de asociat, de actionar sau de reprezentant al unui club de fotbal pe o durata de 2 ani, dupa executarea pedepsei inchisorii.



Ioan Becali a fost condamnat la doi ani si sase luni de inchisoare, pentru savarsirea infractiunii de inselaciune in forma continuata (persoana vatamata FC Dinamo Bucuresti) si doi ani interzicerea drepturilor constand in calitatea de agent licentiat sau de reprezentant al unui club de fotbal.

El a fost condamnat de asemenea la doi ani si sase luni de inchisoare, pentru savarsirea infractiunii de evaziune fiscala in forma continuata si doi ani interzicerea drepturilor constand in calitatea de agent licentiat sau de reprezentant al unui club de fotbal.

Acelasi inculpat a mai primit doua pedepse de trei ani si sase luni de inchisoare, pentru savarsirea infractiunii de spalare de bani in forma continuata si doi ani interzicerea drepturilor constand in calitatea de agent licentiat sau de reprezentant al unui club de fotbal.

Curtea de Apel i-a aplicat inculpatului pedeapsa cea mai grea, de trei ani si sase luni de inchisoare, la care i-a adaugat un spor de doi ani si zece luni inchisoare, urmand sa execute pedeapsa de sase ani si patru luni inchisoare si pedeapsa complementara a interzicerii drepturilor constand in calitatea de agent licentiat sau de reprezentant al unui club de fotbal, pe o durata de doi ani, dupa executarea pedepsei inchisorii.

Totodata, i-a aplicat inculpatului pedeapsa accesorie a interzicerii drepturilor constand in calitatea de agent licentiat sau de reprezentant al unui club de fotbal.

Decizia de marti a Curtii de Apel Bucuresti este definitiva, astfel ca instanta va transmite minuta Tribunalului Bucuresti, care este instanta de executare in acest caz si care, ulterior, va transmite Serviciului Urmariri al Politiei Capitalei mandatele de punere in executare.

Potrivit normelor legale in vigoare, toti cei condamnati se pot preda la orice sectie de Politie, care ulterior intocmeste formele de incarcerare, in baza deciziei de condamnare.

La ultimul termen de judecata, procurorul a solicitat condamnarea lui George Copos la o pedeapsa de inchisoare cu executare intre unu la cinci ani.

Sentinta a fost atacata cu recurs la instanta suprema, care a decis definitiv sa retrimita dosarul pentru rejudecare la Curtea de Apel Bucuresti, instanta care marti a dat o decizie definitiva.

Tribunalul Bucuresti ii achitase, in 3 aprilie 2012, pe toti cei opt inculpati din dosarul transferurilor de jucatori. Decizia a fost contestata de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie la Curtea de Apel Bucuresti, care in 12 noiembrie 2012 a dispus pedepse intre si opt ani de inchisoare cu suspendare sau cu executare.

George Copos a fost condamnat atunci la cinci ani de inchisoare cu executare.

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie i-au trimis in judecata, in 2 octombrie 2008, pe Gheorghe Copos, Ioan Becali, Victor Becali, Mihai Stoica, Jean Padureanu, Gheorghe Popescu, Gheorghe Nețoiu si Cristian Borcea, in legatura cu efectuarea de tranzactii ilegale la transferurile unor fotbalisti catre cluburi din strainatate, ceea ce a produs un prejudiciu total de aproape 1,5 milioane de dolari in dauna statului si de peste 10 milioane de dolari in dauna a patru cluburi de fotbal.

In rechizitoriul DNA au fost prezentate 12 transferuri ale unor fotbalisti romani efectuate de la cluburile Dinamo Bucuresti, Rapid Bucuresti, Gloria Bistrita si Otelul Galati catre cluburi din strainatate, in perioada 1999-2005.

Este vorba despre transferurile jucatorilor Cristian Dulca - realizat in ianuarie 1999, de la clubul de fotbal Rapid Bucuresti la clubul sud-coreean Pohang Steelers, Iulian Arhire - de la clubul Otelul Galati la Pohang Steelers, realizat in martie 1999, Cosmin Contra - de la Dinamo la Deportivo Alaves, realizat in iunie 1999, Ionel Ganea - de la clubul de fotbal Gloria Bistrita la VfB Stuttgart, din iulie 1999, Paul Codrea - de la Dinamo Bucuresti (imprumutat la FC Arges Dacia Pitesti) la Genoa Cricket and Spa din Italia, realizat in ianuarie 2001, Florin Cernat - din februarie 2001, de la Dinamo Bucuresti la Dinamo Kiev din Ucraina, Bogdan Mara - din iulie 2001, de la Dinamo Bucuresti la Deportivo Alaves, Nicolae Mitea - din august 2003, de la Dinamo la Ajax Amsterdam, Lucian Sanmartean - din august 2003, de la Gloria Bistrita la Panathinaikos Atena, Florin Bratu - din septembrie 2003, de la Rapid Bucuresti la Galatasaray Istanbul, Dan Alexa - de la Dinamo Bucuresti la Guoan Beijing, in Republica Populara Chineza, realizat in luna iunie 2004 si Adrian Mihalcea - din iulie 2005, de la Dinamo Bucuresti, la Chunnam Dragons din Coreea de Sud.

Gallery

Share

Citește și

Ultimele articole

Top citite

Cele mai recente videoclipuri din emisiune La Măruță

Articole pentru emisiune La Măruță

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni