Durerea de stomac este cauzată cel mai adesea de boli temporare ce pot fi prevenite și tratate.
Cum ne infectăm cu bacteria care produce ulcerul și gastrită, cum recunoaștem durerea de stomac, ce alimente sunt permise și care sunt interzise, aflăm de la doctorul Marius Sava.
Cel puțin o dată am trecut prin durere de stomac, statistică spune că între 10-30% din oameni trec printr-un episod de ulcer și majoritatea prin episoade de gastrită.
Gastrita reprezintă inflamarea mucoasei stomacului ca urmare a afectării acesteia. Gastrita este o afecțiune frecventă care are numeroase cauze. În majoritatea cazurilor, gastrită nu este o problema severă și se ameliorează rapid dacă este tratată – în lipsa tratamentului, poate dura ani.
Ulcerul peptic este cel care se dezvoltă în interiorul stratului care căptușește stomacul, fie în partea superioară a intestinului subțire (duoden), fie în esofag. Se ajunge la ulcer atunci când sucul gastric ajunge să deterioreze pereții stomacului sau ai intestinului.
-nu consumați apă înainte de masă sau în timpul ei
-consumați puțijn oțet de mere înainte de masă dacă mâncați ceva gras, dar DOAR dacă NU aveți probeme cu stomacul
-cafeaua pe butrta goală afectează stomacul;
NU AJUTĂ LA STOMAC
- ROȘIILE POT CREȘTE ACIDITATEA, NU SE CONSUMĂ ÎN EXCES ȘI NU PE STOMACUL GOL
-CIOCOLATA CREȘTE ACIDITATEA
-ALCOOLUL ÎN EXCES
--LAPTELE AFECTEAZĂ STOMACUL
AJUTĂ STOMACUL
-OVĂZUL FIERT PROTEJEAZĂ
-MIEREA DE ALBINE
-CEAIUL DE MUȘEȚEL ȘI DE GHIMBIR
-BANANELE DIMINEAȚA
-VARZA
FOTO: CAPTURĂ PRO TV