La Măruță, Cori Grămescu a povestit despre ceea ce înseamnă postul intermitent și cui îi este benefic acesta.
Aceasta este împotriva postului intermitent, denumit și intermittent fasting în anumite situații și crede că intermittent fasting nu e pentru toată lumea.
Există și anumite beneficii, notate de Cori Grămescu:
BENEFICII
-merge bine pe rezistența la insulină;
- e bun atunci când o femeie se confruntă cu ovare polichistice;
-e benefic pentru a reduce perioada de snacking;
În cazul sindromului de colon iritabil, o cantitate mare de mâncare consumată într-un interval scurt de timp va pune presiune pe sistemul digestiv, agravând stările de balonare, flatulență și disconfort digestiv.
În cazul persoanelor care suferă de gastrită, reflux sau hernie hiatala, protocolul de management al pacientului se referă la consumul de mese moderate cantitativ, consumate la intervale constante de timp, sărace în grăsimi , sare, condimente, ceea ce este departe de patternul alimentar al meselor de tip intermitent fasting care sunt bogate în calorii.
Pentru slăbire, potrivit lui Cori Grămescu, este nevoie de deficit caloric și de respectarea proporțiilor de proteine/glucide, indiferent de numărul de ore care trec între mese. În plus, pe termen lung, nu au fost observate îmbunătățiri semnificative în ceea ce privește ritmul de slăbire în cazul meniurilor de tip intermittent fasting comparativ cu meniurile cu intervale constante de hrănire.
În cazul femeilor care suferă de hipotiroidism avem o consecință de scădere a capacității stomacului de a produce sucuri gastrice în mod eficient, ceea ce la rându-i agravează problemele legate de constipație și balonare.
Dacă obiectivul este să slăbim, un meniu de intermitent fasting nu ne scutește în niciun fel de a menține țintele de deficit caloric și de a face sport, iar meniul clasic de intermitent fasting este de asemenea ineficient în dietele de slăbire pentru că tinde să crească senzația de poftă de dulce în partea a două a zilei
FOTO: CAPTUR PRO TV