• Emisiuni
  • La Măruță
  • Ludovic Orban a jucat dur la sosurile picante ale lui Măruță! L-a numit pe actualul președinte trădător și pe Mircea Geoană l-a găsit potrivit pentru jocul Păcălici

Ludovic Orban a jucat dur la sosurile picante ale lui Măruță! L-a numit pe actualul președinte trădător și pe Mircea Geoană l-a găsit potrivit pentru jocul Păcălici

Ludovic Orban a jucat dur la sosurile picante ale lui Măruță! L-a numit pe actualul președinte trădător și pe Mircea Geoană l-a găsit potrivit pentru jocul Păcălici

Cea mai picantă săptămâna continuă cu Ludovic Orban, tot candidat pentru prima funcție-n stat.

Gallery

​La Măruță a făcut o mulțime de declarații picante:

Legat de politicienii care consideră că l-au trădat, a spus:

"Iohannis, Cîțu și l-aș mai spune o dată pe Iohannis."

A mai declarat:

"Eu am ureche perfectă, nu îmi plac disonațele. (...) Mi-ar plăcea să îl aud cum cântă alături de mine pe Cristi Diaconescu."

La Barbut câștigă evident, Ciolacu! La Nu te supăra, frate, Ciucă. Lasconi, la SUS, JOS! Desigur m-aș cam pricepe și eu, de-a lungul vieții m-au îmbrâncit pe scări șefi, Simion e la POKER. La Păcălici e Geaonă, așa mi se pare, am văzut că e decrețel, probabil ca să empatizeze cu decrețeii alegători, că nu e. Am văzut că și-a falsificat CV-ul. Eu pot să câștig la ȘAH. 

Legat de cum ar distribui anumite emisiuni contracandidaților, a spus:

Feriți-vă de Măgăruș - George Simion

Surprize, surprize- Mircea Geoană 

Nicolae Ciucă - Trădați în dragoste - acum se dă trădat în dragoste de Ciolacu

Vorbește lumea- Elena Lasconi

Șef sub acoperire - Marcel Ciolacu, dar sunt mai mulți aici 

"Klaus Iohannis e cea mai mare dezamăgire a mea. Un om care își trădează oamenii care își pun speranțele, nu mai poate să mai fie partener cu mine. "

Legat de calitățile lui Traian Băsescu, anumite calități pe care el însuși nu le are, a spus:

Puterea de a trece peste momente penibile, puterea de a supraviețui și capacitatea de a trece peste momente peste care mie mi-ar fi greu să trec, fidelitatea follower-șilor care au rămas alături de el și când nu avea ce să ofere. 

Sunt un om modest, dar îmi este foarte greu să găsesc la alții calități pe care să nu le am eu. 

Legat de melodii care să descrie cariera politică, a spus:

Toate șogorițele - la Elena Lasconi

You're in the army now - Nicolae Ciucă

Bade, pălărie nouă- George Simion

I had a dream - Mircea Geoană

De la țară vin și domnii - Marcel Ciolacu 

 L-aș alege pentru o insulă pustie pe Florin Cîțu, dintre el și Iohannis. 

În primul tur l-aș vota pe Nicolae Ciucă, sunt convins că nu are nicio șansă pentru turul doi. Asta dacă nu aș candida eu l-aș vota. 

În Marcel nu aș avea nici cea mai mică încredere, Ciucă nici atât, Simion m-ar da în gât, la fel și Geoană, Elenei Lasconi i-aș spune bancuri cu Ceaușescu. 

​Ludovic Orban este născut pe 25 mai 1963, la Brașov, este inginer și a deținut funcția de președinte al Partidului Național Liberal  în perioada 17 iunie 2017–25 septembrie 2021. A fost cel de-al 68-lea prim-ministru al României în perioada 4 noiembrie 2019–7 decembrie 2020 (în guvernele Orban 1 și Orban 2).

În perioada aprilie 2007–decembrie 2008 a fost ministru al transporturilor în Guvernul Tăriceanu II. Cât timp a fost prim-ministru, guvernarea acestuia (reprezentată de un cabinet minoritar PNL) a fost marcată de pandemia de COVID-19 în România.

Este născut într-o familie multietnică, iar tatăl său, fost ofițer de securitate, este de etnie maghiară (Imre Orbán), iar mama sa de etnie română. Ludovic Orban este fratele mai mic al lui Leonard Orban, fost comisar european pentru Multilingvism și fost ministru al Afacerilor Europene.

Ludovic Orban a intrat în politică în 1992, ca membru al PNL – Aripa Tânără, devenit ulterior PL '93. La congresul PNL din 2009, Ludovic Orban a candidat în echipa lui Crin Antonescu, cel care a reușit să-l detroneze pe Călin Popescu-Tăriceanu de la șefia PNL, și a fost ales prim-vicepreședinte al partidului. După numai un an însă, a pierdut funcția în urma disputelor cu liderul partidului. Ludovic Orban s-a remarcat ca un fervent critic al conducerilor PNL, atât în perioada în care partidul era condus de Călin Popescu-Tăriceanu, cât și atunci când la președinția formațiunii s-a aflat Crin Antonescu. Ludovic Orban s-a pronunțat public și a fost singurul lider liberal care s-a opus înființării USL în 2011, alianță construită după ideea lui Dan Voiculescu, spunând că amestecarea stângii cu dreapta nu este sănătoasă pentru democrație.

Ludovic Orban a candidat de mai multe ori la Primăria Generală a Capitalei, dar fără succes. A fost ales președinte al Partidului Național Liberal, pe 17 iunie 2017, în cadrul Congresului formațiunii desfășurat în București, întrunind 3.518 voturi. Ludovic Orban a mai candidat la șefia PNL în anii 2002, 2009 și în decembrie 2014, fiind învins de Theodor Stolojan, Crin Antonescu, respectiv de Alina Gorghiu.

În octombrie 2019, după căderea Guvernului Dăncilă, președintele Klaus Iohannis l-a însărcinat pe Orban să formeze un nou guvern. Cabinetul său a primit votul de încredere al Parlamentului pe 4 noiembrie, în ciuda boicotului PSD și PRO România. În seara aceleiași zile, a depus jurământul la Palatul Cotroceni.

La data de 5 februarie 2020 guvernul Orban a fost demis prin votul de neîncredere a 261 de parlamentari. La data de 6 februarie 2020 a fost iar propus de către Klaus Iohannis pentru funcția de premier.

La data de 25 februarie 2020 și-a depus mandatul de premier desemnat, după ce Curtea Constituțională a României a decis că desemnarea de la data de 6 februarie 2020 este neconstituțională. La data de 13 martie 2020 a fost propus din nou de către Klaus Iohannis pentru funcția de premier după ce Florin Cîțu a renunțat la mandatul de premier desemnat, și a fost reînvestit cu 286 de voturi "pentru" pe fondul răspândirii coronavirusului.

În data de 7 decembrie 2020 și-a depus mandatul de prim-ministru. În data de 22 decembrie a fost ales președinte al Camerei Deputaților.

După congresul PNL din septembrie 2021 care l-a ales pe Florin Cîțu în funcția de președinte de partid, Ludovic Orban a acuzat că la respectivul congres au avut loc „cele mai grave încălcări ale normelor democratice care au fost săvârșite vreodată într-un partid politic, în ultimii 31 de ani” și și-a oferit demisia din funcția de președinte al Camerei Deputaților.

Ludovic Orban este căsătorit cu Mihaela, de profesie psiholog și psihopedagog. Cei doi au un fiu, Tudor. Ludovic Orban are ca hobby-uri bridge-ul, șahul și cântatul la chitară. Interpret amator, a apărut în multe înregistrări de televiziune cântând la chitară sau interpretând arii de operetă ori melodii populare.

FOTO: ȘTIRILE PRO TV/ CAPTURĂ LA MĂRUȚĂ 

Share

Citește și

Ultimele articole

Top citite

Cele mai recente videoclipuri din emisiune La Măruță

Articole pentru emisiune La Măruță

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni