• Emisiuni
  • La Măruță
  • Paul Georgescu, campion mondial la înot în ape înghețate, La Măruță! Află-i povestea fabuloasă

Paul Georgescu, campion mondial la înot în ape înghețate, La Măruță! Află-i povestea fabuloasă

Paul Georgescu a devenit de curînd primul român și cel de-al 31-lea om din toate timpurile care a reușit să traverseze înot cele mai periculoase șapte strâmtori din lume. Adică a încheiat provocarea Oceans Seven

La Măruță, a venit alături de sotia Florina Georgescu 49 de ani, PR la International British School of Bucharest. Cei doi au împreună doi copii: Andrei (14 ani) si Antonia (12 ani).

VEZI UN INTERVIU CU TOTUL SPECIAL ATAȘAT ACESTUI MATERIAL 

Paul Georgescu a devenit în luna august primul român și cel de-al 31-lea înotător din toate timpurile care a terminat proiectul "Oceans Seven", proiect care implică traversarea celor mai periculoase și provocatoare șapte strâmtori din lume.

IATĂ CÂTEVA DIN PERFORMANȚELE ULUITOARE

În 2016, lui Paul Georgescu i se recunoștea meritul de a fi cel mai rapid înotător român care a traversat Canalul Mânecii fără costum de neopren, stabilind un timp record de 13 ore și 34 de minute.
Pe 2 februarie 2019, a devenit primul român care a parcurs o milă (1.609 metri) în apă înghețată, la o temperatură de 3,2°C
În martie 2019, a câștigat titlul de campion mondial la înot în ape înghețate – ice swimming – , la proba de 500 de metri
În aprilie 2019, a reușit să traverseze Canalul Molokai din Hawaii, parcurgând 55,5 kilometri în 13 ore și 6 minute.
A obținut titlul "Triple Crown" după ce a finalizat trei curse notabile: The English Channel (34 kilometri), The Catalina Channel (35 kilometri) și Manhattan Island (48,5 kilometri) din Statele Unite ale Americii.
Pe 22 februarie 2020, a reușit o performanță unică în cadrul proiectului "Antarctica 2020 Swim", înotând o milă extremă, denumită Ice Zero, în 22 minute și 44 de secunde, în apele înghețate de la Cercul Polar, la o temperatură de 0,1°C. Această performanță l-a consacrat drept primul bărbat din lume care a înotat o milă la Cercul Polar de Sud.
Pe 10 februarie 2021,  stabilea un nou record mondial omologat de Guinness World Records, după ce a înotat 3,5 kilometri în Lacul Snagov, în aproape o oră (57 minute și 56 secunde), la o temperatură a apei de doar 4°C.
În 2022 a fost declarat "Omul Anului" ("Man of the Year") la înotul în ape deschise
Ultima provocare dusă la bun sfârșit a fost The Tsugaru Strait – Strâmtoarea Tsugaru care leagă Marea Japoniei de Oceanul Pacific

În doar 7 ore, 32 de minute și 35 de secunde, înotătorul a parcurs 32,5 kilometri, învingând vremea imprevizibilă, curenții puternici, temperatura scăzută și fauna marină.

FOTO: CAPTURĂ PRO TV

Share

Citește și

Ultimele articole

Top citite

Cele mai recente videoclipuri din emisiune La Măruță

Articole pentru emisiune La Măruță

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni