Medicul nutriționist Mihaela Bilic a venit La Măruță și ne-a povestit ce anume păstrăm din alimentația românească, moștenită de la bunici și părinți și ce anume evităm.
Astfel, Mihaela Bilic recomandă:
-să păstrăm ciorba pentru că ajută inclusiv la slăbit;
- e recomandată inclusiv mămăliga, mai ales că nu are gluten, dar îngrașă la fel ca pâinea;
- trebuie să renunțăm la rântașurile și sosurile făcute din făină (rântașul) - afectează ficatul și îngreunează slăbirea;
-e bună de păstrat carnea la garniță, iar untura e cea mai stabilă grăsime;
-e de schimat modul de prăjire - fie în baie de ulei extrem de bine încins, fie prăjit mai ales cu aer;
-păstrăm compotul și magiunul;
Vezi video atașat
Pentru multe exemplificări, urmăriți video-ul atașate acestui material
Mihaela Bilic este medic primar în specialitatea diabet şi boli de nutriţie, cu un masterat de psihonutriţie la Paris. Ne îndeamnă să facem din mâncare un prieten şi din alimentaţia sănătoasă şi echilibrată un stil de viaţă, dar anumite recomandri făcute de ea sunt controversate.
FOTO: PRO TV