ß
Reciclarea este o modalitate excelentă de a păstra curat mediul înconjurător.
Reduce poluarea aerului și a apelor și ajută la economisirea apei, a resurselor și aduce o îmbunătățire considerabilă a calității vieții. Au trecut deja 6 luni de la implementarea Sistemului de Garanție – Returnare, iar de La Măruță aflăm câte ambalaje s-au colectat până în prezent, ce se întâmplă mai departe cu ambalajele returnate de români, dar și alte amănunte extrem de interesante de la Corporate Affairs și Communication Manager, RetuRO, Anca Marinescu!
Anca Marinescu, Corporate Affairs și Communication Manager, RetuRO: Am ajuns la peste 500 de miloane de ambalaje colectate până acum, până la sfârșitul lunii mai. Asta înseamnă jumătate de miliard. S-au dat 250 de milioane.(...) Da, 50 de bani sunt un stimulent. E încurajator. Poți să ceri și banii numerar. e foarte important să spunem asta. Toate ambalajele acestea ajung în centrele ReturRO.
Sistemul de returnare-garanție a fost lansat oficial în România pe 30 noiembrie 2023, în baza unei Hotărâri de Guvern adoptate cu doi ani înainte.
Puteți returna doar ambalajele pe care scrie Ambalaj cu garanție și trebuie să fie golite de conținut.Ambalajele trebuie să fie nedeformate, nedegradate și cu eticheta completă. Se pot returna, contra 50 de bani pentru fiecare bucată, orice recipiente din plastic, sticlă sau metal în care au fost apă, băuturi răcoritoare, bere, cidru, vin sau băuturi spirtoase. Volumele recipientelor returnate trebuie să fie cuprinse între 0,1 L și 3 litri. Când cumpărați produsele care au inscripția
Ambalaj cu garanție, veți plăti cu 50 de bani în plus față de prețul de până la 30 noiembrie.
Ambalajele pot fi returnate la orice punct amenajat de către orice magazin, nu neapărat cel de la care ați cumpărat produsul.Nu e necesar să prezentați bonul fiscal de la achiziție.
Pe parcursul întregii săptămâni suntem "PRO Verde" și vă prezentăm, la PRO TV, o serie de reportaje despre cum putem face mai bună lumea în care trăim.
FOTO: PRO TV