Prof. Univ. Dr. Dan Vodnar este profesor de gastronomie moleculară și biotehnologii alimentare și unul din cei 2% oameni de știință din lume.
Cât de importantă este apă pentru funcționarea creierului? Câtă apă trebuie să bem pe zi? La ce temperatura trebuie să fierbem sau să încălzim alimentele pentru a fi siguri că distrugem eventualele bacterii periculoase? Răspunsurile le aflăm de la unul dintre cei mai apreciați oameni de știință din lume, Profesorul universitar doctor Dan Vodnar.
La Măruță, acesta a povestit despre acest subiect, iar informații valoroase susțin:
-doamnele ar trebui să bea un pahar cu apă odată la 2 ore, iar domnii un pahar cu apă odată la o oră jumătate; însumat , sunt undeva la 2-3 litri pe zi;
-nu e sănătos să bei doi litri odată pentru că se poate pierde foarte mult sodiu;
-e important paharul de apă băut dimineața;
-este recomandat să fie consumată apa la temperatura camerei;
-este adevărat ceea ce se spune despre memoria apei - "este adevărat că se modifică energia apei; am studiat asta cu o studentă la psihologie și la noi, la știința alimentelor: un pahar cu apă era păstrat într-un amfiteatru, un pahar a fost undeva unde nu treceam și unui pahar i-am pus muzică clasică, relaxantă; și este într-adevăr modificări de structură atunci când înghețăm apa, pentru că energia e diferită; lucrul acesta se întâmplă și în cazul unui aliment pe care îl facem acasă, există energii diferite ale alimentelor;
-pe apa cumpărată trebuie să fie scrisă compoziția apei; cu o valoare reziduala de peste 200 , e bună pentru adulți, pentru copii se recomandă valoare reziduală mai mică de 100;
-apele din piață nu au nitriți, apa cu nitriți e apă contaminată;
-filtrul simplu pentru apă reține ionii de clor, dar nu elimină metalele grele și alte posibile toxine și elemente care pot să apară în momentul în care apa părăsește stația de epurare; e recomandat filtrulk care se montează la robinet;
-apa sfințită rămâne multă vreme proaspătă deoarece conține busoicul ce are ioni de argint;
FOTO: CAPTURĂ PRO TV