ß
Vlad Ionescu și Alexandru Danciu sunt doi tineri în vârstă de 18 ani, a căror pasiune este informatica și, de ce nu, business-ul. Cei doi sunt extrem de fericiți de participarea la Imperiul Leilor și își doresc să obțină 20.000 de euro pentru 15% din afacerea lor.
Gallery
Cei doi tineri au inventat o nouă aplicație pe care au numit-o „Summise”, care sare în ajutorul elevilor care nu reușesc să rețină informațiile în timpul orelor sau, pur și simplu, care nu scriu suficient de repede încât să ia notițe. Practic, aplicația valorifică puterea tehnologiei smartphone-ului și a inteligenței artificiale, colectând datele audio ale profesorului și transformându-le în rezumate concise pentru studenți.
„Noi suntem concentrați pe ce scriem pe hârtie, cum arată scrisul, dar nu la ce vorbesc profesorii”, au spus cei doi.
După ce și-au expus prezentarea, Leii au venit cu concluzii:
„Îmi place foarte mult că ați început să faceți un proiect în doi, viitorul este despre colaborare. Eu nu mă pricep la tehnologie, mă retrag de la investiție”, a spus Cristina Bâtlan.
Mircea Căpățână: „Bravo, guys! Eu îmi doresc să vă ajut. Eu nu cred că investiția pe care ați cerut-o voi e cea de care aveți nevoie acum. Dacă acceptați ajutorul meu, eu vreau să vă fiu mentor și pe partea de business, și pe partea de IT. Deci, mă retrag, dar mi-ar plăcea să fac ceva cu voi”
Daniel Mischie a le-a făcut o contraofertă: 20.000 de euro pentru 33% din afacere.
Răzvan Raț: „Oferta mea inițială era 20.000 pentru 30%, iar acum e 25.000 pentru 30%”
Wargha: „Vă fac și eu o ofertă. 20.000 de euro pentru 15%, cu condiția că nu sunt de acord să vă dau banii ăștia, iar voi în doi ani să plecați în SUA, să ne uitați”
Băieții s-au consultat câteva minute, apoi au venit cu o contraofertă și cu un refuz pentru Wargha. Aceștia au vrut să primească 20.000 de euro pentru 30% din afacerea lor, pentru ambii investitori. Daniel Mischie a venit, din nou, cu o contraofertă: 33% din afacerea lor pentru 20.000 de euro, oferiți de ambii investitori.
VEZI MOMENTUL COMPLET ÎN VIDEOCLIPUL DE MAI SUS
Alex și Vlad s-au întâlnit în clasa a 9-a la liceu și au descoperit pasiuni comune care i-au adus împreună în diferite proiecte. Această colaborare i-a transformat în asociați și buni prieteni, petrecând mult timp împreună.
Danciu Alexandru, născut în Brașov, a parcurs un drum diversificat în educație, începând cu o grădiniță în Cristian, lângă Brașov, unde a învățat limba germană. A continuat cu clasa a 8-a la Colegiul Honterus, unde a dat examenul în limba germană, și apoi s-a specializat pe matematică-informatică la Colegiul Național "Andrei Șaguna". Familia sa unită l-a susținut constant, având și o sora mai mică. Părinții săi, absolvenți ai Universității Transilvania, sunt activi în domeniile IT, economie și inginerie.
Pe parcursul anilor, Alexandru a practicat fotbal și handbal, călătorind în diverse țări pentru turnee și cantonamente. A obținut locul 6 la nivel național și argint într-un turneu internațional din Serbia. A descoperit oportunități în concursuri internaționale și a câștigat un premiu la NASA, vizitând universități de prestigiu din Statele Unite. Pasionații de tehnologie și inovație, își dorește să studieze în domeniul informaticii și al business-ului în SUA.
Inspirația lui vine de la Markuss Villig, CEO Bolt, și James Clear, autorul cărții "Atomic Habits". Își propune să își facă părinții mândri și să urmeze un parcurs de învățare și dezvoltare constantă.
Vlad Ionescu, elev în clasa a 11-a la Colegiul Național "Andrei Șaguna" din Brașov, și-a descoperit pasiunea pentru informatică încă de la o vârstă fragedă. Părinții săi ingineri l-au sprijinit pe tot parcursul, chiar dacă nu înțeleg în detaliu informatica.
De mic copil, Vlad s-a fascinat de tehnologie și a început să învețe programare la vârsta de unsprezece ani. A participat activ la olimpiadele de informatică, obținând medalii de argint și bronz. A contribuit la proiectul NASA Ames Space Settlement, dezvoltând un concept de colonie spațială. În timpul liber, a creat aplicații și jocuri, iar o experiență semnificativă a fost lansarea primului său joc de telefon. A fost implicat și în proiecte legate de NFT-uri, încercând să creeze o colecție cu utilitate în spate.
Vlad își propune să studieze Computer Science/Data Science la universități din America, fiind atras de mediul propice dezvoltării în acest domeniu. Pasiunea sa pentru informatică a fost un moment de cotitură, iar perseverența îl ghidează în continuare spre învățare și dezvoltare.
Susține-ți businessul preferat din fiecare episod Imperiul Leilor cu un vot! Intră pe deschislatehnologie.protv.ro și ajută-l să fie deschis la nou, deschis la tehnologie!
Afacerea cu cele mai multe voturi va primi un voucher pentru achiziționarea de soluții de tehnologie de la Vodafone pentru o perioadă de până la 2 ani.
Iar prin votul tău, ai șansa de a câștiga un premiu smart. Votează acum!