ß
Janos Kelemen a renunțat la cariera sa de inginer pentru a-și începe propria afacere. Acesta construiește căruțe cu coviltir pentru scopuri turistice, în care se poate dormi, sunt izolate și oferă chiar și baie proprie.
Gallery
Janos Kelemen a venit la Imperiul Leilor pentru a le cere investitorilor să îi ofere 120.000 de euro pentru 20% din afacerea lui, bani pe care îi va folosi în procesul de construcție a căruțelor.
În acest moment, Janos deține 10 corturi, fiind printre primele glampinguri inaugurate în România. Acesta își desfășoară activitatea la Brașov, acolo unde deja are o mulțime de clienți care s-au arătat satisfăcuți de serviciile lui. Mai mult decât atât, aceste căruțe sunt utilate cu tot ce are nevoie o persoană care merge într-o mini vacanță: duș, căldură, apă caldă, izolare, pat.
După ce și-a susținut prezentarea, Leii au tras concluzii:
„Poate să vină și soția? Tu nu ești one man show, cum a spus unul dintre Lei. Eu cred că potențialul este. Nu cred că se poate rezolva vreo chestie cu 120.000 de euro. Oricât îmi place proiectul, nu este unul în care aș vrea să investesc. Mă retrag”, a spus Wargha.
Cristina Bâtlan, de asemenea, a preferat să se retragă de la investiție, însă a promis că îi va ajuta cu sfaturi și cu păreri pentru dezvoltarea afacerii.
Mircea Căpățână, de asemenea, s-a arătat fericit de propunerea lui Janos, însă consideră că nu este încă pregătit să țină o afacere, din toate punctele de vedere. Precum Cristina Bâtlan, Mircea a spus că i-ar putea oferi sfaturi, însă se retrage din investiție.
VEZI MOMENTUL COMPLET ÎN VIDEOCLIPUL DE MAI SUS
Janos a copilărit în Sfântu Gheorghe alături de mama și bunicii săi. Tatăl său a decedat într-un accident de mașină înainte ca el să se nască. Străbunicul avea o căruță cu coviltir în care transporta materiale, dar nu locuiau în ea. În prezent, bunica lui nu prea înțelege de ce Janos construiește coviltire în 2023, când oamenii fabrică ozn-uri.
Janos a urmat liceul în limba maghiară, dar vorbește corect limba română. A obținut un master în electronică și IT. În 2013, Janos a plecat în Anglia ca inginer la o fabrică auto. A strâns bani, a moștenit un teren în Brașov, și când s-a întors în țară, a început să-și transforme visul în realitate.
Acesta este căsătorit cu Kinga, fosta sa colegă de facultate, cu care se cunoaște de 15 ani, și au împreună doi copii: o fată numită Lelle (4 ani) și un băiat numit Lehel (8 ani). Kinga a studiat industria lemnului, iar acum este olar în formare, având un atelier acasă unde produce tăvițe din lut folosite în coviltire.
Janos povestește: "Într-o vară foarte călduroasă acum cam zece ani, chiar am dormit afară o săptămână cu Kinga într-un cort sub un pom vechi de 80 de ani și mergeam la muncă de acolo. Colegii ziceau că suntem nebuni, dar nu ne deranja (râde). Atunci nici nu ne-ar fi trecut prin cap că alte sute de persoane vor sta la cort fix în același loc."
Cei doi antreprenori și-au dorit să ridice glampingul din fonduri proprii, fără credite, ceea ce a durat aproape trei ani. În acest timp, Kinga și Janos Kelemen au construit singuri toate platformele din lemn, mobilierul, dar și anexele necesare, precum bucătăria sau locul destinat servirii mesei.