ß
Au fondat cea mai mare platformă de schimb valutar pentru criptomonede din România. Marius Morra și Sabin Simionescu sunt doi antreprenori din Craiova care au venit la Imperiul Leilor pentru a cere o investiție de 750.000 de euro în schimbul a 5% din companie.
Deși au apreciat ideile tinerilor, investitorii nu au dorit să investească în afacerea lor.
„Asta e de fapt o casă de schimb valutar. Ei nu fac nimic, nu se implică în aceste modene. Pentru mine e prea complicat. Eu nu mă pot juca cu 750.000 de euro, că mă duc eu la școală să învăț despre criptomonede acum”, a menționat Cristina Bâtlan.
„Ca să înțelegi toată industria e foarte greu. E ceva de explicat”, a adăugat Răzvan Raț. (Vezi mai multe detalii în materialul video de mai sus)
Gallery
TOKERO este platforma prin intermediul căreia s-au tranzacționat până în prezent peste 140 milioane de euro și a înregistrat cifra de afaceri cumulată de peste 4 milioane de euro, ajungând astfel la o evaluare de 15 milioane de euro. În acest moment, are peste 40.000 de clienti, persoane fizice și juridice. Prin simplitatea și accesibilitatea oferită la nivel de interfață, își propune să devină unul dintre exchange-urile cele mai cunoscute și utilizate la nivel internațional.
Marius Morra a plecat la drum cu șansa a 2-a. Aproape nimic nu îl recomanda să iasa din tiparele comunei în care s-a născut. Tiparele însemnau agricultură de subzistență și multă incertitudine. Când l-au sunat să îl cheme la primul interviu pentru un job, era pe câmp, punea lubenițe, nici nu auzea bine ce-i spun din cauza vântului din zona Dăbuleni, Sahara Olteniei, locul unde s-a născut și a copilărit.
După ce a trecut prin mai multe job-uri: televiziune locala, brokeraj de credite, domeniul auto, în 2017 a început să audă tot mai des în jurul lui de bitcoin, bitcoin și pe principiul că niciodată nu este prea târziu, înarmat cu voință de fier, a format o echipă și s-a apucat de treabă. A mers câteva luni în paralel cu firma de consultanță cu fonduri europene, pe care o avea atunci, timp în care a sesizat că atunci când mergea la fostul birou simțea că are o energie negativă, dar când se ducea la biroul noului start-up de criptomonede, se simțea entuziasmat, liber și creativ. Culmea este că birou de consultanță era unul mare și spațios, iar cel de start-up era la un demisol, cu mucegai pe pereți. S-a creat un declic și a simțit că trebuie să aleagă.
A ieșit din firma de consultanță brusc, acceptând un mic exit, fără să mai stea pe gânduri. Și totuși rezultatele nu au apărut nici în afacerea cu crypto imediat. „Făceam un business nou, nu doar pentru el, ci pentru toată lumea, astfel că nu exista o rețetă după care să acționezi. În primul an de activitate am pierdut bani din cauza unui model de business greșit, în al doilea an am ajuns pe breakeven și anul 3 a fost un an de 10 ori mai bun”, spune Marius.
Și-a atins multe dintre obiectivele de business. Se simte ca și cum a alergat un maraton și acum trebuie să se înhame rapid la încă unul, pentru că urmează expansiunea pe alte piețe din străinătate.Are însă acel sentiment de „I did it”, un sentiment inegalabil care îl salvează și îi dă energia necesară atunci când simte că nu mai poate. A uitat toate provocările, greutățile și simte că cicatricile se închid ușor-ușor. Ele l-au ajutat să evolueze, l-au făcut omul de azi. Deja businessul lui este un ecosistem de care depind tot mai mulți oameni. Are resurse la care nici nu spera și vrea să ajungă cât mai departe.