Oana și Cătălin Tatu sunt antreprenori și au o fabrică special creată pentru a confecționa lenjerii de pat, huse, pilote și perne 100% naturale. Aceștia cer de la investitori 500.000 de euro pentru 15% din afacerea lor, bani cu care vor face scalarea pe plan internațional.
Gallery
Proprietarii companiei Sonodor, Oana și Cătălin Tatu sunt pregătiți să reinventeze un produs tradițional pentru pat și să îl transforme într-unul sustenabil, care să le sară în ajutor oamenilor. Astfel, au adus pe piață o nouă variantă de pătură, care nu are miros puternic și care este confecționată natural.
Leii nu doar că s-au arătat încântați de cifrele acestora și de produse în sine, dar au și sărit în patul acestora și s-au bătut cu perne, pentru a testa produsele. După ce Oana și Cătălin și-au susținut prezentarea, investitorii au fost curioși să afle mai multe detalii despre procesul de confecționare, precum originea de proviniență a lânei și motivul pentru care nu o procură din România.
„De la un lot la altul, lâna din România avea un miros sau o textură diferită..”, au spus ei.
Spre final, Leii au venit cu contraoferte și propuneri:
„Deja beculețele încep să meargă la toată lumea. Noi, fiind Leii, ne dăm imediat seama dacă e o chestie serioasă sau vrăjeală. La voi nu e vrăjeală. O să vin cu o ofertă: vă dau 500.000 de euro pentru 20% din compania voastră Sanodor”, a spus Wargha.
Felix a decis să se retragă.
„Oferta este una egală cu cea a lui Wargha: 500.000 de euro pentru 20% din afacerea voastră, cu mențiunea că eu v-aș putea ajuta cu relația mea cu cel mai mare proprietar de branduri hoteluri din lume și conexiunea mea cu tot ce înseamnă partea grecească a business-ului vostru, unde am oameni cheie”, a spus Felix.
Cristina Bâtlan a făcut o altă propunere: 500.000 de euro pentru 25% din afacere.
Mircea, de asemenea, a dorit și el să investească: 500.000 de euro pentru 25% din afacere, cu diminuare la 15% după trei ani.
După ce s-au sfătuit, aceștia au refuzat propunerile Leilor. Totuși, aceștia nu s-au retras și au făcut, din nou, contraoferte.
Materiale naturale pentru un somn natural Pilote, Perne, Protecții saltea, Lenjerii pat din materiale 100% naturale – FABRICAT ÎN ROMÂNIA. Produselor au fost concepute și realizate de către Cătălin Tatu, cu o bogată experiență ca inginer textilist, plecând de la proprietățile terapeutice ale lânii și din dorința de a dezvolta produse de înaltă calitate pentru un somn sănătos și odihnitor.
Activitatea firmei s-a dezvoltat accelerat încă din primul an, prin dezvoltarea conceptului, producerea și comercializarea a 3 produse (articole) confecționate din textile și umplute cu lână Merino: pilote umplute cu lână; perne umplute cu lână; pleduri pentru protecție saltea umplute cu lână; In primul an de activitate, 98% din cifra de afaceri realizată se datora singurului contract de export către o companie din Marea Britanie și foarte puțin, aproximativ 2% însemnau vânzări în România prin intermediul paginii de facebook si a magazinului online.
Oana și Cătălin s-au cunoscut la facultate, de mai bine de 20 de ani și sunt casatoriti de 17. Au doua fete, de 13 si 7 ani. Împreună cu întreaga familie, fac trasee pe munte si au cel putin trei vacante pe an in afara tarii.
În perioadă de criză era practic imposibil să găseasca de muncă tot în domeniul producției textile, domeniul în care Cătălin era pregătit. Schimbarea jobului a fost radicală; a pornit de la zero la un distribuitor de produse farmaceutice. Până în 2012 au cochetat cu mai multe idei de afaceri - consultanță în marketing (domeniul de expertiză al Oanei) sau magazine online de diverse produse. În 2012 a făcut pe comandă la un atelier de plăpumi din Piatra Neamț un topper de lână pentru noul pat al fetiței. Au revenit la atelierul de plăpumi pentru a face încă un topper. Și surpriza a fost că atelierul se închisese din lipsa de comenzi. Practic de aici a pornit totul, au inceput o afacere, iar viata lor este in jurul SANODOR si în jurul a celor doua fetițe.