ß
Daniel Luicean și Constantin Neacșa sunt doi tineri care repară biciclete la domiciliu. Aceștia au pornit afacerea cu 100 de lei, iar în ziua de astăzi au ajuns să aibă o afacere profitabilă, cu o cifra de afaceri de 115.000 euro, cu o marjă de profit de 25%.
Gallery
Costantin și Daniel știu clar ce vor de la cei cinci investitori: aceștia cer 100.000 de euro pentru 20% din afacere, bani cu care vor să își mai deschidă două locații: în Cluj și Timișoara.
După ce și-au expus prezentarea, Leii au fost curioși să afle mai multe atât despre brand în sine, cât și despre cei doi. Astfel, întrebările au început să curgă, iar singura problemă regăsită de Cristina Bâtlan a fost extinderea afacerii lor în cele două orașe menționate. Apoi, din cauza emoțiilor, tinerii s-au blocat când au fost întrebați câte biciclete există în România.
Cu toate acestea, Leii au fost încântați de afacerea celor doi și au ajuns la concluzii:
„Ideile băieților mi se par foarte bune!”, a fost prima părere a lui Felix.
Totuși, Mircea a ales să se retragă, exemplu urmat și de Wargha. Pe de altă parte, Cristina Bâtlan și Felix au vrut să investească, doar dacă se alatură și alții, lucru care nu s-a întâmplat.
Felix, în schimb, le-a oferit acestora o altă propunere: este dispus să le ofere consultanță o dată pe lună, iar ulterior să se hotărască dacă va investi sau nu.
Daniel a studiat Facultatea de Inginerie a Instalațiilor și Facultatea de Contabilitate și Informatică de Gestiune, dar toate joburile lui au avut legătură cu bicicletele. Bunicul din partea tatălui său a fost și el un mic antreprenor, avea un atelier de măcelărie și mai târziu o mică fabricuță de pantofi. Tatăl său spune că spiritul antreprenorial l-a moștenit de la bunicul.
Cu asociatul său, Constantin, Titi cum îi spun prietenii, se cunosc de foarte mici copii, de vreo 14, 15 ani. S-au întâlnit la clubul de sport, au făcut karate împreună. Ulterior, au spart mașina mamei lui, au fost colegi de liceu, apoi l-a angajat la Pegas, unde avea rol de conducere. Și de aici, proiectul Revizia Bicicletei i-a unit și mai tare.
La Revizia Bicicletei, el se implică în toate activitățile: vânzare, reparație, deplasare, livrare.
Constantin are un frate geamăn, Mihai. Bunicul din partea mamei a fost și el antreprenor. A deschis un atelier de tâmplărie, care ulterior a fost moștenit de unchiul lui.
Constantin a urmat Facultatea de Relații Economice Internaționale, ASE, Master în Managementul Afacerilor Internaționale, în limba Engleză, ASE.
Primul său job a fost de ospătar, în centrul vechi al Bucureștiului, după care în primul an de facultate, a lucrat într-un call center; ambele l-au învățat comunicarea cu clienții și gestionarea diferitelor tipuri de probleme care pot apărea. Următorul pas i-a schimbat viața, anume, în al doilea an de facultate s-a angajat la un magazin de biciclete, un start-up din București, unde a învățat cum funcționează o afacere în dezvoltare, și s-a îndrăgostit de biciclete. A dezvoltat abilități digitale, tehnice și de vânzări, și a avansat până la funcția de director de magazin.
La Revizia Bicicletei, el se ocupă de site, de comenzi online, de documente și de marketing.