Diana Buga este designer de corpuri de iluminat. Tânăra originară din Reghin își dorește o investiție de 80.000 de euro pentru 20% din afacerea ei.
Diana creează lămpile cu mâinile ei, prin modelare la cald, printare 3d, împletire și pictat manual. Pentru brand a ales numele Dia Buga Design, pentru că îi subliniază unicitatea. Una dintre valorile firmei este faptul că produsele sunt create manual, în România. Artista spune că poate personaliza produsele, în funcție de dorințele clienților.
Dan Șucu și-a exprimat dorința de a investi în afacerea tinerei, iar Cristina Bâtlan i-a propus o colaborare. Antreprenoarea vrea să facă o comandă mai mare de lămpi pentru vitrinele magazinelor sale. Vezi mai multe detalii în materialul video de mai sus.
Gallery
Diana s-a născut în Reghin, orașul viorilor. A fost mereu fascinată de procesul creației și a căutat modalități de exprimare prin care să-și lase amprenta. A terminat Univeritatea de Artă și Design, în cadrul careia a facut cunoștință cu multe materiale, cu care a trebuit să experimenteze și să facă diverse teme. Ideea de business i-a venit ca o oportunitate, iar pentru că erau mult mai puțini designeri de produs pe piață, crede ca a fost un mare plus. A simțit mereu că este în locul potrivit. Satisfacția cu care a lucrat la acest vis a fost enormă, a învățat odata cu el și va căuta mereu metode noi de exprimare, spune ea.
Diminetile sunt preferatele ei, atunci este încărcată cu energie creativă. Începe prin a face un plan pentru ziua respectiva, rezolvă tot ce trebuie rezolvat la laptop sau prin discutii telefonice, iar după începe partea de producție. În timp ce lucrează la lămpi, este cea mai relaxată, crede că este ca o meditație, de cele mai multe ori pune un podcast în căști sau ascultă muzica preferată. Consideră că a avut o copilărie tare fericită, face parte din acea generatie care era toata ziua afară cu prietenii. Părtinții i-au dat libertate suficientă încât să exploreze lumea și să învețe singură. A fost mereu un copil agitat, curios și creativ, avea multe proiecte de lucru manual acasă. Momentan, atelierul l-a tinut aproape de zona în care trăiește, a incercat și atelier la distanță, dar a rezonat mult mai bine cu unul special făcut în spațiul personal. În antiteză cu firea ei sensibilă, Diana lucrează cu mănuși de muncitor, leagă și topește diverse materiale pentru a crea artă în propriul atelier.