• Emisiuni
  • Imperiul Leilor
  • Narcis Pintea, tânărul de la sat care produce brânzeturi ca în Elveția. Cristina Bâtlan i-a oferit o sumă mai mare decât a cerut

Narcis Pintea, tânărul de la sat care produce brânzeturi ca în Elveția. Cristina Bâtlan i-a oferit o sumă mai mare decât a cerut

Narcis Pintea are 33 de ani și vine din comuna Gârbău, județul Cluj. Tânărul duce mai departe o afacere de familie - producția de brânzeturi. Inspirat de la producătorii elvețieni, Narcis a pus în practică mai multe conoștințe, iar acum se poate mândri cu rodul muncii sale.

Antreprenorul a venit la Imperiul leilor pentru a cere o investiție de 100.000 de euro pentru 10% din compania sa. Cristina Bâtlan a fost impresionată de acest business și i-a oferit 200.000 de euro pentru 30% din companie, cu diminuare la 20%, după trei ani. 

Gallery

Cine este Narcis Pintea, antreprenorul român care produce brânză Raclette sub marca NarCheese

Narcis Pintea produce brânză Raclette și o vinde în câteva magazine. Ideea i-a venit în 2014, după o vizită în Elveția. 

Narcheese este un atelier de branză care folosește doar metode artizanale, după rețete tradiționale, fără a grăbi procesul natural și aplică gusturilor din copilărie, tehnicile învățate în străinătate.

Povestea proprietarului pe scurt: 

Nascut la Dej, județul Cluj, Narcis a studiat la școala primară și generală în Cluj-Napoca. A terminat liceul de Coregrafie și Artă Dramatică Octavian Stroia din Cluj, secția actorie.

Tatăl lui este preot în satul unde își desfășoară activitatea și unde are ferma (Cornești, comuna Gârbău). Bunicii din partea mamei erau producători de textile (pulovere, șosete, izmene). Aveau mașini de tricotat. În anii 90, vindeau aceste produse prin țară.

Provine dintr-o familie cu 4 frați, 3 băieți și o soră. Fratele mai mare deține ferma de animale. Este și medicul veterinar din comună.  Narcis a reușit să deschidă partea de producție, iar acum se ocupă doar de asta, de prelucrat laptele, de vânzarea produselor și de bunul mers al dezvoltării companiei. 

De pe la 13-14 ani își dorea foarte mult să aibă un loc al lui, unde să valorifice producția de lapte.  La 24 de ani a fost într-o vizită în Elvetia la niște prieteni, iar acolo visul lui a început să prindă contur. A fost primul roman la Școala de agricultură din Elveția, Velais, după care a lucrat în diferite ferme alpine, unde a reușit să învețe să facă brânză Raclette.

Pasiunile lui sunt utilajele și mașinile. De multe ori, după muncă, merge pe câmp să vadă cum lucrează agricultorii. Îi place să petreacă timpul liber în natură și să meargă la schi măcar o dată pe an. 

Share

Citește și

Ultimele articole

Top citite

Cele mai recente videoclipuri din emisiune Imperiul Leilor

Articole pentru emisiune Imperiul Leilor

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni