Bogdan Georgescu vinde cafea boabe, pe care o prăjește după o rețetă proprie. A venit la Imperiul Leilor pentru a cere o investiție de 400.000 euro pentru 20% din companie.
Bogdan Georgescu a pus bazele Mabo Coffee, alături de câțiva asociați. Firma este de fapt o prăjitorie artizanală de cafea.
„Nu te arunci la cifre mici”, i-a spus Dragoș Petrescu, aflând suma cerută pentru investiție - 400.000 euro pentru 20% din companie.
Când antreprenorul Bogdan Georgescu a spus ce va face cu banii, printre care și acoperirea unei datorii, investitorii s-au arătat sceptici. În plus, unii nu au vrut să colaboreze din cauza numărului de asociați, care sunt deja în afacerea lui Bogdan. Toți s-au retras.
Gallery
„Produsul pe care îl vindem este cafea de specialitate boabe și are 3 direcții de business: 1. vânzare către cafenele care folosesc cafeaua lor pentru a o servi clienților lor (național și internațional) ~50%, 2. Retail - cafenele proprii (2 la număr) ~30%, 3. vânzare online prin site-ul propriu ~20%. Afacerea este pe piață din 2020 și în 3 ani am ajuns la o cifra de afaceri puțin sub 1 milion de euro (2022)”, spune Bogdan.
Bogdan s-a născut în Onești, dar toată viața a petrecut-o în București. A terminat Politehnica, a făcut un master în Marketing Internațional la ASE și Master in Coffee Excelency – Facultatea de știinte aplicate de la Zurich. A lucrat într-o corporație de IT (INTEL) și putin în Telecom. Este căsătorit de 12 ani, are 2 copii și adoră cafeaua și sportul (Kendo).
A început sa aprecieze cafeaua (cu adevarat) începând de prin 2014-2015 fiind acasă home-barista apoi home-roaster. Printr-o întâmplare a ajuns sa aibă biroul într-o prăjitorie de cafea, unde a început sa-și prăjească ocazional propria cafe (în continuare lucrând în IT). Au început să-i placa foarte mult competițiile de cafea, în special cea de prăjit și a tot a participat la campionatele naționale până în 2019, când a ieșit campion național. În același an a participat la campionatul mondial de prăjit cafea, care a avut loc în Taipei/Taiwan și a câștigat locul 2 (sau cum spun prietenii, a reușit să piardă locul 1), drept urmare a ajuns peste noapte vice campion mondial la prăjit cafea. La începutul anulul 2020, a pus bazele MABO Coffee Roasters împreună cu 2 prieteni care la momentul respectiv locuiau la Barcelona. Datorită titlului recent câștigat și calității cafelei, au reușit să crească chiar începând din 2020, în pandemie. În luna mai au deschis și cafeneaua, care era lipită de prăjitorie.
Mereu a primit sustinere din partea familiei. Atât de frumoasă i s-a parut această activitate de prăjit cafea încât nu a simțit că a avut vreo dificultate, totul a venit natural și parcă fără efort. Când a “scăpat” de corporație, parcă i s-a luat o povară imensă de pe umeri, spune el.