• Emisiuni
  • Imperiul Leilor
  • În timpul filmărilor pentru noul sezon al emisiunii Imperiul Leilor au fost aplicate principiile albert

În timpul filmărilor pentru noul sezon al emisiunii Imperiul Leilor au fost aplicate principiile albert

În timpul filmărilor pentru noul sezon al emisiunii Imperiul Leilor au fost aplicate principiile albert

Fondată în 2011, albert., asociație a Academiei Britanice de Film și Arte Teatrale (BAFTA), este inițiativa care sprijină membrii săi din industrie în a elimina impactul asupra mediului, precum și pentru a dezvolta conținut care este compatibil cu un climat sustenabil. PRO TV a început implementarea acestor principii încă din anul 2021, iar o mare parte a show-urilor produse de la acel moment a primit deja certificarea implementării măsurilor necesare.

Pentru a diminua impactul asupra mediului, emisiunea Imperiul Leilor a preluat inițiativa de a implementa practici de sustenabilitate pe tot parcursul filmărilor celui de-al patrulea sezon. 

Practici precum colectarea selectivă a resturilor reciclabile (plastic, hârtie, sticlă, metal), colectarea resturilor alimentare pentru a le transforma în compost, evitarea utilizării hârtiei, înlocuirea sticlelor de plastic cu sticle reutilizabile, au contribuit considerabil la reducerea amprentei de carbon a emisiunii. 

Un alt factor care a contribuit la reducerea impactului asupra planetei, a fost folosirea echipamentelor care utilizează tehnologii moderne de reducere a consumului, astfel de echipamente includ proiectoare LED, camere și microfoane care folosesc acumulatori în locul bateriilor convenționale.

Pentru a asigura un mediu propice pentru implementarea acestor practici sustenabile, echipa a fost informată în avans cu privire la obiectivele sustenabile ale producției, vizualuri eco au fost amplasate prin platoul de filmare, iar fiecare zi de vineri a fost transformată in No-Meat Friday,o zi dedicată mâncării fără carne, fapt care a adus atât beneficii asupra sănătații echipei cât și asupra mediului inconjurător.

Totodată producția urmărește certificarea recunoscută la nivel internațional Albert Certified Production care este menită să încununeze eforturile echipei.

Pe langă măsurile enumerate, producția își va calcula amprenta de carbon, iar emisiile inevitabile vor fi echivalate prin procesul numit offset.

 

Echipele PRO TV sunt în continuă dezvoltare a practicilor sustenabile și a implementării acestora.

Share

Citește și

Ultimele articole

Top citite

Cele mai recente videoclipuri din emisiune Imperiul Leilor

Articole pentru emisiune Imperiul Leilor

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni