Sorin Alexandru Pară (37 de ani) este unul dintre acei oameni luptători pe care trebuie să-i cunoști ca să crezi că există. Acum îl știe aproape toată România.
Sorin Pară a făcut sport la viața lui. A fost în echipa națională de handbal a României, pe care a reprezentat-o cu mândrie. După ce și-a finalizat studiile, a lucrat în construcții. A plecat în Italia, la muncă, dar s-a întors să înceapă propria afacere în construcții. Firma sa există și azi, dar are activitate zero.
Când credea că lucrurile s-au așezat pe un făgaș normal, Sorin a suferit un teribil accident de mașină, în drumul său spre muncă. Mașina în care se afla a plonjat într-un râu, iar el a fost proiectat, prin parbriz, mai mulți metri din cauză că nu purta centura de siguranță.
O vreme a stat în comă indusă și complet nemișcat, în pat, vreme de șase luni. Credea că o să moară. A supraviețuit, dar cu un preț uriaș: a ajuns în scaun cu rotile, incapabil să mai meargă singur. Șansa lui era un dispozitiv medical numit verticalizator, pe care nu și l-a permis. Un astfel de aparat, care îi permite să se ridice singur din scaun și să stea în picioare, costă 1.500 de euro la mâna a doua.
Din cauza lipsei banilor, a decis să-și creeze propriul verticalizator. A reușit, iar asta i-a dat speranțe că poate produce acest produs în cantități mai mari, care să ajungă la circa 80.000 de români cu dizabilități locomotorii. El ar putea vinde un astfel de dispozitiv cu 2.500 de lei, și tot ar fi pe plus.
A venit la Imperiul Leilor pentru a cere o finanțare de 50.000 de euro, necesară dezvoltării unui prototip și unui stoc de câteva bucăți pentru vânzare. „Nu am să mă opresc, nicicum. Dacă mă opresc... mor”, a spus bărbatul.
Însă, Sorin a primit mai mult de atât. Cristina Bâtlan i-a promis că-l va prezenta inginerilor săi ca să lucreze împreună la prototipul acestui dispozitiv.
Dan Șucu i-a promis că va subvenționa jumătate din costul aparatului pentru o parte din viitorii săi clienți. Subvențiile acordate de Dan Șucu sunt în valoare de 50.000 de euro.
Sebastian Dobrincu i-a oferit o donație care să-l ajute să creeze prototipul de verticalizator. Dragoș Petrescu l-a asigurat de suportul său în crearea unui site de prezentare și vânzare a produsului său.
Dr. Wargha Enayati i-a oferit sprijinul fundației Inovații Sociale Regina Maria prin cumpărarea, în avans, a 30 de dispozitive medicale și suport pentru a-și putea promova și vinde produsul în spitale, centre și baze de recuperare din România.
Urmăriți emisiunea Imperiul Leilor pe VOYO!
Gallery