ß
Românii consumă bere în cantități substanțiale, însă nu la restaurant sau în berărie. Acasă. Acolo îi place românului să-și bea berea cumpărată de la magazin, motiv pentru Igor Leșan să jubileze.
Antreprenorul a testat în ultimii trei ani gustul românilor pentru berea artizanală românească, semnând contracte de furnizare cu principalii producători locali. Băutura atât de plăcută românului se vinde la PET, din rețeaua sa de stații de bere pentru acasă.
Are 25 de stații de acest gen în România, care funcționează pe modelul pompelor de alimentare cu carburanți. Produsul stă într-o cameră frigorifică, la temperaturi joase, și ajunge în sticlele clientului, pentru consum casnic, fără a intra în contact cu aerul.
Încurajat de succesul de până acum, Igor Leșan vrea să deschidă 702 magazine de acest fel, în următorii cinci ani, printr-un sistem de franciză. Susține că are nevoie de 400.000 de euro și poate ceda 37% din afacere.
Dragoș Petrescu, un antreprenor cu mare experiență în HoReCa, spune că marja de profit e foarte mică deoarece are multe cheltuieli operaționale. De asemenea, Leul nu poate ignora potențialele pierderi, având în vedere că vinde un produs cu termen de valabilitate mic.
Un francizat trebuie să investească între 40.000 și 90.000 de euro pentru a putea prelua și deschide o stație de bere. Cristina Bâtlan crede că marja de câștig a unui francizat e mică, ceea ce l-ar putea determina să renunțe după primul an.
Dan Șucu a decis să riște, chiar dacă de vorba de o marjă mică de profit. I-a oferit lui Igor Leșan 200.000 de euro ca aport de capital și 200.000 de euro sub formă de împrumut fără dobândă, în schimbul a 40% din acțiunile companiei sale. Cei doi au bătut palma.
Urmăriți emisiunea Imperiul Leilor pe VOYO!
Gallery