GROAPA este o adaptare după serialul turcesc Cukur și prezintă o imagine realistă și dură a vieții mafiei. Dincolo de răzbunările sângeroase, telespectatorii vor urmări relații strânse de familie, problemele și poveștile de dragoste ale unor personaje fascinante. Maria Buză este o cunoscută actriță și cântăreață, care interpretează rolul Zinei Vlahu în serialul „Groapa”, soția lui Sandu Vlahu, capul familiei și un lider în comunitate.
Cum este personajul pe care-l interpretezi în serial?
În acest serial, voi fi într-o postură de contre-emploi, nu neapărat a firii mele, cât a rolurilor pe care le-am făcut până acum, spre genul comedie, divertisment, muzică. De data aceasta o să fiu o femeie foarte puternică, serioasă, ce conduce o familie cu multe probleme și cu afaceri de tot felul.
Sper din toată inima mea ca publicul să ne urmărească și să meargă împreună cu personajele noastre în această poveste, care este cu totul și cu totul surprinzătoare. Povestea este dusă într-o lume a mafiei. Descoperim legături ale familiei din trecut. Nu aș vrea să intru în detalii, dar în orice caz este un serial despre o familie cu multe probleme. Este foarte bine pus în scenă de către regizorii: Millo Simulov, Radu Bărbulescu și Nicolae Tănase.
Cum este să lucrezi cu echipa de la „Groapa”?
Am la fel de mari emoții ca și atunci când am dat probă pentru acest rol. Colaborarea cu acești regizori este pentru mine foarte benefică. Am foarte multe de învățat. În această meserie, orice întâlnire îți aduce o izbândă, dacă știi să te bucuri de aceste lucruri. Nu pot decât să fiu mândră și să fiu atentă la tot ce se întâmplă pe platoul de filmare, pentru că este o experiență unică.
Cum este atmosfera pe set?
Mai facem haz de necaz, mai facem glume, nu ne putem abține. Se filmează într-un ritm infernal. Pentru mine este ceva incredibil de greu. Unii s-au mutat la Giurgiu, alții fac naveta. Într-adevăr, sunt zile foarte încărcate, cu un program destul de greu, dar dacă există disciplină, atenție și profesionalism, toate trec, nici nu-ți dai seama când ai venit la filmare și când te întorci acasă.
Ce te-a impresionat cel mai mult după lectura scenariului?
Povestea familiei Vlahu. Când am citit primele două episoade, cu toată distribuția și cu regizorii, mi-a fost foarte greu. Indicația cea mai grea pentru mine a fost asta: „Te rog frumos, nu juca nimic!”. Când nu joci ceva, ești mai bine decât poți să-ți imaginezi. Mijloacele în cinematografie sunt cu totul și cu totul altceva decât în teatru. Eu le descopăr acum și sunt foarte încântată că am această șansă. Se vede clar pe cameră și ce gândești. Camera poate să-ți citească gândurile din privire. Eu asta învăț aici, cu acești minunați colegi și regizori, cu mijloace minime să poți să faci performanță.