INGREDIENTE:
Peste:
Calcan
Sare
Mamaliga de amaranth:
Amaranth
Apa
Malai
Iaurt
Oua
Emulsie de usturoi:
Usturoi
Pasta de trufe
Iaurt
Ulei aromatizat
Legume:
Sparanghel
Anghinare
Sos frantuzesc:
Vin...
INGREDIENTE:
Peste:
Calcan
Sare
Mamaliga de amaranth:
Amaranth
Apa
Malai
Iaurt
Oua
Emulsie de usturoi:
Usturoi
Pasta de trufe
Iaurt
Ulei aromatizat
Legume:
Sparanghel
Anghinare
Sos frantuzesc:
Vin alb
Morcovi
Unt
Pasta de creveti
Smantana lichida
MOD DE PREPARARE:
Primul pas este pregatirea fileului de calcan, care se aromatizeaza cu sare si se videaza intr-o punga speciala, apoi se pune la gatit sosu-vide pentru 15 minute, la o temperatura constanta de 50 de grade.
Pentru mamaliga de amaranth, se incepe cu fieberea amarantului. La 1 parte amaranth se folosesc 6 parti de apa si le lasa la foc mic pana ce se inmoaie foarte bine semnitele de amaranth. Apoi se strecoara, se trece printr-un jet de apa rece pentru a stopa fierberea si se amesteca cu oua, iaurt si malai. Se monteaza intr-un inel metalic, intr-o tava acoperita cu o foaie de copt si se coace in cuptor pana capata o crusta aurie la exter