INGREDIENTE:
Caracatita
Stridii
Midii
Castraveti
Sparanghel de mare
Alge wakame
Gheata carbonica
Lecitina
Yuzu
Stock de fructe de mare
Maltodextrina
Ulei de trufe
PankoPudra kinacoCerneala de...
INGREDIENTE:
Caracatita
Stridii
Midii
Castraveti
Sparanghel de mare
Alge wakame
Gheata carbonica
Lecitina
Yuzu
Stock de fructe de mare
Maltodextrina
Ulei de trufe
PankoPudra kinacoCerneala de sepie
Alginat
Calciu
Whisky
Bergamota
Parfum de violete
Curaçao
MOD DE PREPARARE:
Caracatita este curatata sigatita sous-vide cu yuzu si vin rosu (57 de grade, 2,5 ore). Midiile sunt gatite sous-vide cu ulei de masline si yuzu, apoi sotate alaturi de tentaculele de caracatita intr-o tigaie cu ulei de masline aromatizat cu salota si pasta de usturoi. Dupa ce s-au caramelizat, sunt aromatizate cu stock de homar, coniac, apoi flambate.
Tonul se asaza pe o tava incinsa, apoi se caramelizeaza pe toate partile cu ajutorul un pistol pentru flambat.
Tabloul marin este desavarsit de caviarul de violete realizat din: alginat, calciu, suc de yuzu, bergamota si esenta de violete.
Apa marii