Nico Lontras - Reinterpretarea rosiei in variate forme, texturi si arome
Nico Lontras - Reinterpretarea rosiei in variate forme, texturi si arome
INGREDIENTE
Rosii
Suc de rosii
Tapioca
Zahar
Busuioc
Flori comestibile
Agar-agar
Telemea de oaie
Ulei de dovleac
Ulei de masline
Maltodextrina
Lecitina
Tuica
Sare
Piper
MOD DE PREPARARE
Pentru...
INGREDIENTE
Rosii
Suc de rosii
Tapioca
Zahar
Busuioc
Flori comestibile
Agar-agar
Telemea de oaie
Ulei de dovleac
Ulei de masline
Maltodextrina
Lecitina
Tuica
Sare
Piper
MOD DE PREPARARE
Pentru apa de rosii, sucul de rosii este lasat la decantat, apoi filtrat folosind o hartie filtru pentru cafea.
Pentru hartia de rosii, pulpa de rosii rezultata in urma decantarii este intinsa pe o foaie de copt, condimentata, apoi introdusa la cuptor timp de 4 ore la 50-60 de grade. Astfel deshidratata, hartia de rosii poate fi transformata in pudra de rosii folosind o rasnita.
Pentru caviarul de rosii, perlele de tapioca sunt fierte in suc de rosii, apoi asezonate cu sare si piper.
Pentru chipsurile de rosii, caviarul realizat anterior este intins pe o foaie de copt si introdus la cuptor timp de 4-5 ore, apoi prajit in baie de ulei.
Pudra este realizata din maltodextrina si ulei.
Spuma